Add new comment

Salt karamellsaus


Salt karamell er noe som er blitt veldig populært både i kaker og desserter. Et glass med hjemmelaget salt karamellsaus er også fin å gi bort i gave.

Her har du en oppskrift på veldig god salt karamellsaus som egner seg til alt fra fyll i kaker, makroner, konfekt og til å helle over iskrem. 

 


 

Den søte karamellsmaken får en liten touch av maldonsalt, som harmonerer perfekt!

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør
♥ 0,5 ts maldonsalt
 

Fremgangsmåte:

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Bland i en liten klype havsalt. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.

 

 

Karamellsausen er klar til å serveres!

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør i karamellen i tillegg til en klype maldonsalt.

♥ Karamellsausen kan bli hard av å oppbevares i kjøleskapet. Jeg pleier derfor å oppbevare den i romtemperatur flere timer før servering. Hvis du synes karamellsausen blir for tykk, er det bare å varme den opp litt igjen i mikroen.

♥ Se også oppskrift på Karamellsaus med vikingmelk og vanilje og Caramel Sauce (Amerikansk karamellsaus).

 

 

En favoritt er å serveres karamellsausen lett oppvarmet sammen med en skikkelig god vaniljeiskrem med fløte og ekte vanilje!

NAM!  Heart 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Salt karamellsaus
Ingredienser

♥ 300 g sukker
♥ 3 ss vann
♥ 3 dl kremfløte
♥ 125 g smør
♥ 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10-15 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Bland i en liten klype havsalt. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.

Tips

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør i karamellen i tillegg til en klype maldonsalt.

♥ Karamellsausen kan bli hard av å oppbevares i kjøleskapet. Jeg pleier derfor å oppbevare den i romtemperatur flere timer før servering. Hvis du synes karamellsausen blir for tykk, er det bare å varme den opp litt igjen i mikroen.

17 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.