Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
							
Deilig hverdagskake med epler, kanel, brunt sukker og havregryn.
Serveres varm og nystekt! *yum*

Ingredienser:
♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 g smør
♥ 50 g sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn
Servering:
♥ vaniljekesam, gresk yoghurt med vanilje eller vaniljeis
Fremgangsmåte:
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

Serveres varm.

Tips:
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.

Prøv denne enkle smuldrepaien og bli overrasket over hvor god den er. :)  
Herlig som hverdagsdessert eller som kveldskos! *heart*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel
Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200g smør
♥ 50 g sukker
Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn
Servering:
♥ vaniljekesam eller vaniljeis
Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.
Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.
Serveres varm.
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.
5 comments