
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei dere!
Det er en stund siden forrige oppdatering her på bloggen, men nå kommer det endelig en ny, super kakeoppskrift!
Denne uken er jeg på en ferietur til St. Petersburg og Moskva. Jeg kom i dag og foreløpig ser dette ut til å bli en fantastisk reise! I morgen skal jeg definitivt teste ut noen russiske kaker og la meg inspirere. Vil du se et par bilder fra turen, kan du følge meg på instagram hvor jeg heter @kristine_lifeissweet
Før jeg dro hit til Russland lagde jeg en fantastisk flott, amerikansk vaniljekake! Denne kaken vil du også komme til å finne i den nye kakeboken min som utgis til høsten. Boken blir en oppfølger til Det søte livs jubileumsbok - og dere kan bare begynne å glede dere, for denne nye boken kommer til å inneholde minst like mange gode kakeoppskrifter som den forrige boken!
"Vanilla Cake" er en kakeklassiker i USA, som består av saftige, lyse kakebunner som fylles med luftig vaniljesmørkrem, som enten er hvit eller farget lyserosa. Kaken blir så utrolig skjønn å se på, og smaker kjempegodt! En høy, majestetisk drøm av en vaniljekake!
Til servering har jeg brukt noen usedvanlig nydelige kakefat av merket Gerbera som fås kjøpt i nettbutikken Bakeren og kokken!
Ingredienser:
Vaniljekakebunner:
♥ 350 g smør
♥ 450 g sukker
♥ 4 eggehviter
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 3,5 dl helmelk
Vaniljesmørkrem:
♥ 600 g smør
♥ 1,5 kg melis
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl helmelk
♥ rosa konditorfarge (kan sløyfes)
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljeekstrakt og pisk videre til du får en luftig krem.
Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen i 3 runde former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen (se tips).
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter, til de er gylne og gjennomgstekte. La kakebunnene bli helt kalde i formene.
Ta kakene ut av formene og dra av bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær til toppen av kakene slik at kakene blir helt flate.
Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljeekstrakt og melk. Bland i litt rosa konditorfarge hvis du ønsker farge på kremen.
Fyll halvparten av vaniljesmørkremen mellom kakebunnene.
Voilà!
Fordel resten av kremen rundt hele kaken og sprøyt gjerne en pyntekant på toppen av kaken.
Dryss på kakestrøssel til pynt.
Nydelig Vanilla Cake!
Det er alltid litt spennende å skjære opp så store kaker...
Her ble resultatet bra!
Tips:
♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Dette blir lettere om du bruker en kjøkkenvekt og veier opp mengden deig som du har i hver kakeform.
♥ Hvis du ikke har 3 like store former, kan du fint steke en kake om gangen.
♥ Kakebunnene kan gjerne bakes dagen i forveien. Pakk dem i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre.
♥ Merk at dette er en stor og mektig kake - i typisk amerikansk størrelse! Du kan halvere oppskriften og steke deigen i to former på 20 cm i diameter hvis du ønsker en mindre kake. Reduser i så fall steketiden med noen minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt).
♥ De nydelige fatene er som sagt av merket Gerbera og fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken. Fatene finnes i mange forskjellige farger, og man kan også få kjøpt matchende asjetter, kopper og ildfaste former.
... love...
♥ Vaniljekaken kan fryses.
Klassisk, amerikansk Vanilla Cake!
Er du fan av amerikanske kaker og glad i smaken av vanilje?
Da er dette en kake for deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken
♥ 350 g smør
♥ 450 g sukker
♥ 4 eggehviter
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 3,5 dl helmelk
Vaniljesmørkrem:
♥ 600 g smør
♥ 1,5 kg melis
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 dl helmelk
♥ rosa konditorfarge (kan sløyfes)
Pynt:
♥ kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljeekstrakt og pisk videre til du får en luftig krem. Sikt mel, natron og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med melken og rør til du får en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen i 3 runde former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter. La kakebunnene bli helt kalde i formene.
Ta kakene ut av formene og dra av bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær til toppen av kakene slik at kakene blir helt flate.
Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør luftig sammen med melis, vaniljeekstrakt og melk. Bland i litt rosa konditorfarge hvis du ønsker farge på kremen.
Fyll halvparten av vaniljesmørkremen mellom kakebunnene. Fordel resten av kremen rundt hele kaken og sprøyt gjerne en pyntekant på toppen av kaken. Dryss på kakestrøssel til pynt.
♥ Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Dette blir lettere om du bruker en kjøkkenvekt og veier opp mengden deig som du har i hver kakeform.
♥ Hvis du ikke har 3 like store former, kan du fint steke en kake om gangen.
♥ Kakebunnene kan gjerne bakes dagen i forveien. Pakk dem i så fall godt inn i plast så de ikke blir tørre.
♥ Merk at dette er en stor og mektig kake - i typisk amerikansk størrelse! Du kan halvere oppskriften og steke deigen i to former på 20 cm i diameter hvis du ønsker en mindre kake. Reduser i så fall steketiden med noen minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt).
♥ Vaniljekaken kan fryses.
21 comments