Also available in: Norsk

Add new comment

Vaniljekake med sitron og marengs


Hei dere!

Her kommer endelig en ny kakeoppskrift her på Det søte liv. Og hvilken kake!  :) 

 

 

Sitronkrem og marengs er en kombinasjon jeg aldri blir lei. Her finner du denne vellykkede kombinasjonen i en høy og flott vaniljekake, som dessuten også fylles med ostekrem og smørkrem.

 

 

Resultatet blir himmelsk godt!

 

 

Dette er virkelig en festkake av de sjeldne!

 

 

Ingredienser

Vaniljekakebunner
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl nøytral matolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt

Sitronkrem
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 100 g smør

Ostekrem
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 1 ts sitronsaft

Smørkrem
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 1 ts sitronsaft

Marengs
♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukker

 

Fremgangsmåte:

Vaniljekakebunner:

Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.

I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen.

Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.


Sitronkrem:

Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør.

Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.


Ostekrem:

Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.

 

Start monteringen av kaken:

Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner.

Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.

 

 

 

Kaken blir høy og flott!

 


Smørkrem:

Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.


Marengs:

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.

 

 

Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken.

 

 

Grill marengsen lett med en gassbrenner.

 

 

Gassbrenner fås for eksempel kjøpt i butikker som Clas Ohlson og Jernia. Husk at du må ha gass i gassbrenneren ;) 

Det går veldig raskt å gå over marengsen med gassbrenneren, og resultatet blir veldig dekorativt!

 

 

Kaken er også nydelig når du begynner å skjære i den!

 

 

Vidunderlige gode smaker!

 

 

Tips:

♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.

♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Fremover nå er det jo tid for festkaker!

Har du en anledning du vil feire, anbefaler jeg deg å lage denne nydelige kaken her!

 

 

Personlig favoritt hos meg i hvert fall!  :)

 

 

Mmm... en deilig kakebit...

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljekake med sitron og marengs
Ingredients

Vaniljekakebunner
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl nøytral matolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt

Sitronkrem
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 100 g smør

Ostekrem
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 1 ts sitronsaft

Smørkrem
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 1 ts sitronsaft

Marengs
♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukker

Instructions

Vaniljekakebunner:
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk. I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig. Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.

Sitronkrem:
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.

Ostekrem:
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem. Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.

Smørkrem:
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.

Marengs:
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.

Tips

♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.

♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.