 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Hei dere!
Her kommer endelig en ny kakeoppskrift her på Det søte liv. Og hvilken kake! :)

Sitronkrem og marengs er en kombinasjon jeg aldri blir lei. Her finner du denne vellykkede kombinasjonen i en høy og flott vaniljekake, som dessuten også fylles med ostekrem og smørkrem.

Resultatet blir himmelsk godt!

Dette er virkelig en festkake av de sjeldne!

Ingredienser
Vaniljekakebunner
	♥ 3 egg
	♥ 2,5 dl sukker
	♥ 2 dl nøytral matolje
	♥ 2 dl kulturmelk
	♥ 4,5 dl hvetemel
	♥ 2 ss maisenna
	♥ 2 ts bakepulver
	♥ 1 ts natron
	♥ 2 ts vaniljesukker
	♥ 1 ts salt
Sitronkrem
	♥ 4 eggeplommer
	♥ 150 g sukker
	♥ 1 dl presset sitronsaft
	♥ 2 ss revet sitronskall
	♥ 100 g smør
Ostekrem
	♥ 200 g kremost
	♥ 100 g smør
	♥ 300 g melis
	♥ 1 ts sitronsaft
Smørkrem
	♥ 60 g smør
	♥ 200 g melis
	♥ 0,5 dl kremfløte
	♥ 1 ts sitronsaft
Marengs
	♥ 6 eggehviter
	♥ 200 g sukker
Fremgangsmåte:
Vaniljekakebunner:
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen.
Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
	Sitronkrem:
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør.
Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
	Ostekrem:
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.
Start monteringen av kaken:
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner.
Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.


Kaken blir høy og flott!

	Smørkrem:
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken.

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
	Marengs:
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.

Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken.

Grill marengsen lett med en gassbrenner.

Gassbrenner fås for eksempel kjøpt i butikker som Clas Ohlson og Jernia. Husk at du må ha gass i gassbrenneren ;)
Det går veldig raskt å gå over marengsen med gassbrenneren, og resultatet blir veldig dekorativt!

Kaken er også nydelig når du begynner å skjære i den!

Vidunderlige gode smaker!

Tips:
♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.
♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.

Fremover nå er det jo tid for festkaker!
Har du en anledning du vil feire, anbefaler jeg deg å lage denne nydelige kaken her!

Personlig favoritt hos meg i hvert fall! :)

Mmm... en deilig kakebit...

♥ ♥ ♥ ♥
 

Vaniljekakebunner
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl nøytral matolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt
Sitronkrem
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 100 g smør
Ostekrem
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 1 ts sitronsaft
Smørkrem
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 1 ts sitronsaft
Marengs
♥ 6 eggehviter
♥ 200 g sukker
Vaniljekakebunner:
	Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk. I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig. Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
	
	Sitronkrem:
	Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
	
	Ostekrem:
	Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem. Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.
	
	Smørkrem:
	Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
	
	Marengs:
	Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
	Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.
♥ Det går fint å bake vaniljekakebunnene dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast så de holder seg myke.
♥ Sitronkremen kan også med fordel lages klar dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken smaker aller best dag den er ferdig montert, for da har marengsen best konsistens. Rester oppbevares i kjøleskapet.
4 comments