Add new comment

Orangies

Hei!

Håper dere har hatt en fin helg!  Smile

Før påske var det veldig mange av dere som søkte opp oppskriften på Lemonies, som er en deilig sitronkake med den samme, bløte konsistensen som brownies. Jeg fikk selv lyst til å prøve kakene med appelsinsmak, og det ble også kjempegodt! Jeg kaller dem Orangies..  Smile chrome 

Neste eksperiment blir å lage denne kaken med lime, og da får jeg vel kalle dem Limies...  Grin

Dette er en nydelig kake som smaker godt året rundt!

 

 

Kaken er lett å lage og passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet appelsinskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset appelsinsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset appelsinsaft
 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv appelsinskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, presset appelsinsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og appelsinsaft. Tilpass mengden appelsinsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

 

Tips:

♥ Når du river appelsinskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske appelsiner så du unngår sprøytemidler fra appelsinskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere.

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over appelsinglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Orangies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Orangies
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet appelsinskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset appelsinsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv appelsinskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, presset appelsinsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og appelsinsaft. Tilpass mengden appelsinsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

Tips

♥ Når du river appelsinskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske appelsiner så du unngår sprøytemidler fra appelsinskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere.

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over appelsinglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Orangies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.