
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Å, nå fikk jeg lyst på dessert!
Heldigvis har jeg nydelig, fløyelsmyk panna cotta med lakrissmak i kjøleskapet..
Serveres med hvit sjokoladesaus og friske bringebær.
Denne desserten er superlett å lage og imponerer på smak!
Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem (jeg lagde dem store... ).
Ingredienser:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin
Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade
Pynt:
♥ 125 g bringebær
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.
Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.
Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.
Pynt med friske bringebær.
Superlekker dessert!
Pynt med mange bringebær eller legg bare ett bringebær i hver skål hvis du synes det blir stiligere - you decide..
Du kan også klippe opp et par lakrisbåter i små biter og strø lakrisbitene rundt eller oppå bringebærene som ekstra pynt.
Tips:
♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.
♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.
♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.
♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.
Imponer med spennende og kjempegod lakris-panna cotta!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin
Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade
Pynt:
♥ 125 g bringebær
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.
Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.
Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.
Pynt med friske bringebær.
♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.
♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.
♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.
♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.
6 comments