
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Å, nam!
Kaffe og karamell er deilige smaker
Da jeg så denne oppskriften, fikk jeg umiddelbart lyst til å lage kaken.
Jeg bare visste at dette kom til å bli en kjempegod smakskombinasjon.
Med mokkabønner som pynt, blir det litt sjokoladesmak også - og det er jo aldri feil, hehe..
Server kakestykket med en god kopp varm kaffe!
Ingredienser:
Kaffekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 1 dl kokende vann
Karamellkrem:
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ mokkabønner
Fremgangsmåte:
Kaffekakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver sammen.
Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Avkjøl litt.
Bland det tørre og den avkjølte kaffen vekselsvis i smørkremen og rør til du får en glatt og klumpfri deig.
Fordel deigen i to former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene i formene.
Karamellkrem:
Ha sukkeret i en kjele og la det smelte på middels varme til en flytende, lysebrun karamell.
Kok opp melk og smør i en annen kjele.
Når sukkeret har smeltet, has den varme smørmelken litt og litt i kjelen med det karamelliserte sukkeret. Rør rundt med en tresleiv på middels varme til sukkeret har løst seg opp. La blandingen småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen.
Ha melisen i kjelen og rør så melisen løser seg opp.
Avkjøl karamellkremen til den blir kald og tykk i konsistensen (se tips).
Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.
Sett kakebunnene sammen med karamellkrem imellom. Dekk hele kaken med resten av karamellkremen.
Pynt kaken med mokkabønner.
Kaken er myk i konsistensen og kjempegod på smak!
I like!
Tips:
♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, så slipper du å dele kaken på midten. Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Et tips er å bruke en kjøkkenvekt og veie opp deigen slik at du får like mye deig i hver form.
♥ Merk at karamellkremen vil være nokså tynn i konsistensen når den er varm, men den blir tykkere ved avkjøling. Vent til den er helt kald og tykk før du fyller kaken. Bruk så en smørekniv som dyppes ofte i en kopp med kokende varmt vann når kremen skal bres utover kaken.
♥ Denne kaken holder seg myk i et par dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.
Er du glad i kaffe og er du glad i karamell?
Ja, så vet du at denne kaken roper på deg!
... tasty.... !
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kaffekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 1 dl kokende vann
Karamellkrem:
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ mokkabønner
Kaffekakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver sammen. Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Avkjøl litt. Bland det tørre og den avkjølte kaffen vekselsvis i smørkremen og rør til du får en glatt og klumpfri deig.
Fordel deigen i to former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene i formene.
Karamellkrem:
Ha sukkeret i en kjele og la det smelte på middels varme til en flytende, lysebrun karamell. Kok opp melk og smør i en annen kjele. Når sukkeret har smeltet, has den varme smørmelken litt og litt i kjelen med det karamelliserte sukkeret. Rør rundt med en tresleiv på middels varme til sukkeret har løst seg opp. La blandingen småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen. Ha melisen i kjelen og rør så melisen løser seg opp.
Avkjøl karamellkremen til den blir kald og tykk i konsistensen (se tips).
Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret. Sett kakebunnene sammen med karamellkrem imellom. Dekk hele kaken med resten av karamellkremen. Pynt kaken med mokkabønner.
♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, så slipper du å dele kaken på midten. Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Et tips er å bruke en kjøkkenvekt og veie opp deigen slik at du får like mye deig i hver form.
♥ Merk at karamellkremen vil være nokså tynn i konsistensen når den er varm, men den blir tykkere ved avkjøling. Vent til den er helt kald og tykk før du fyller kaken. Bruk så en smørekniv som dyppes ofte i en kopp med kokende varmt vann når kremen skal bres utover kaken.
♥ Denne kaken holder seg myk i et par dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.
9 comments