Add new comment

Kaffekake med karamellkrem


Å, nam!  Yum 

Kaffe og karamell er deilige smaker Heart 

 

 

Da jeg så denne oppskriften, fikk jeg umiddelbart lyst til å lage kaken.

Jeg bare visste at dette kom til å bli en kjempegod smakskombinasjon.

Med mokkabønner som pynt, blir det litt sjokoladesmak også - og det er jo aldri feil, hehe.. Smile

 

 

Server kakestykket med en god kopp varm kaffe!

 

Ingredienser:

Kaffekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 1 dl kokende vann

Karamellkrem:
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 600 g melis

Pynt:
♥ mokkabønner


Fremgangsmåte:

Kaffekakebunner:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt mel og bakepulver sammen.

Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Avkjøl litt.

Bland det tørre og den avkjølte kaffen vekselsvis i smørkremen og rør til du får en glatt og klumpfri deig.

Fordel deigen i to former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene i formene.


Karamellkrem:

Ha sukkeret i en kjele og la det smelte på middels varme til en flytende, lysebrun karamell.

Kok opp melk og smør i en annen kjele.

Når sukkeret har smeltet, has den varme smørmelken litt og litt i kjelen med det karamelliserte sukkeret. Rør rundt med en tresleiv på middels varme til sukkeret har løst seg opp. La blandingen småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen.

Ha melisen i kjelen og rør så melisen løser seg opp.

Avkjøl karamellkremen til den blir kald og tykk i konsistensen (se tips).
 

Montering:

Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.

Sett kakebunnene sammen med karamellkrem imellom. Dekk hele kaken med resten av karamellkremen.

Pynt kaken med mokkabønner.

 

 

Kaken er myk i konsistensen og kjempegod på smak!

 

 

I like!  Smile 

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, så slipper du å dele kaken på midten. Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Et tips er å bruke en kjøkkenvekt og veie opp deigen slik at du får like mye deig i hver form.

♥ Merk at karamellkremen vil være nokså tynn i konsistensen når den er varm, men den blir tykkere ved avkjøling. Vent til den er helt kald og tykk før du fyller kaken.  Bruk så en smørekniv som dyppes ofte i en kopp med kokende varmt vann når kremen skal bres utover kaken.

♥ Denne kaken holder seg myk i et par dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.

 

 

Er du glad i kaffe og er du glad i karamell?

Ja, så vet du at denne kaken roper på deg!  Smile 

 

 

 ... tasty.... ! Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kaffekake med karamellkrem
Ingredienser

Kaffekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 1 dl kokende vann

Karamellkrem:
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 600 g melis

Pynt:
♥ mokkabønner

Fremgangsmåte

Kaffekakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver sammen. Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Avkjøl litt. Bland det tørre og den avkjølte kaffen vekselsvis i smørkremen og rør til du får en glatt og klumpfri deig.

Fordel deigen i to former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene i formene.

Karamellkrem:
Ha sukkeret i en kjele og la det smelte på middels varme til en flytende, lysebrun karamell. Kok opp melk og smør i en annen kjele. Når sukkeret har smeltet, has den varme smørmelken litt og litt i kjelen med det karamelliserte sukkeret. Rør rundt med en tresleiv på middels varme til sukkeret har løst seg opp. La blandingen småkoke i et par minutter og ta kjelen av platen. Ha melisen i kjelen og rør så melisen løser seg opp.

Avkjøl karamellkremen til den blir kald og tykk i konsistensen (se tips).

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret. Sett kakebunnene sammen med karamellkrem imellom. Dekk hele kaken med resten av karamellkremen. Pynt kaken med mokkabønner.

Tips

♥ Det er lurt å steke kakebunnene hver for seg, så slipper du å dele kaken på midten. Prøv å få kakebunnene omtrent like tykke. Et tips er å bruke en kjøkkenvekt og veie opp deigen slik at du får like mye deig i hver form.

♥ Merk at karamellkremen vil være nokså tynn i konsistensen når den er varm, men den blir tykkere ved avkjøling. Vent til den er helt kald og tykk før du fyller kaken. Bruk så en smørekniv som dyppes ofte i en kopp med kokende varmt vann når kremen skal bres utover kaken.

♥ Denne kaken holder seg myk i et par dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.