Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Ja, nå er jeg ganske så happy og tilfreds, for nå er både tekst og design til den nye Det søte liv-boken ferdig. Jeg er SÅÅÅ fornøyd og gleder meg til å vise dere resultatet! Boken inneholder over 200 deilige kakeoppskrifter og kommer i bokhandelen i september en gang. *smile_chrome*
Jeg har tenkt å røpe konseptet og tittelen på boken i morgen, så følg med da hvis du er nysgjerrig.

I forbindelse med bokprosjektet har jeg bakt noen av klassikerne her fra Det søte liv om igjen, og blant de jeg valgte meg ut er Café Stings sjokoladekake, som er en av de mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv.
Hvorvidt denne kaken faktisk stammer fra Café Sting i Stavanger eller ikke, er vel det mest debatterte temaet i kommentarfeltene her på bloggen, og jeg må skynde meg å si at jeg ikke vet svaret, men det som uansett er klart er at denne oppskriften gir en fantastisk god sjokoladekake!

Etter tips fra dere lesere, har jeg denne gangen laget kaken med dobbel porsjon sjokoladekrem.

Å nam, det var et kjempegodt tips! *yum* *yum* *yum*
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.
Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.
Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).
Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet).
Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.

Nydelig smak og konsistens på denne kaken!

Og så bra med ekstra mye av den deilige sjokoladekremen! :)

Tips:
♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.
♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald.
♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse.
Se også Café Stings sjokoladekake i langpanne.

Håper du blir fristet!

Denne sjokoladekaken anbefaler jeg deg virkelig å teste ut om du ikke allerede er blant de mange som har gjort det.
Kjempegod sjokoladekake!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen. Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).
Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet).
Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.
♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.
♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald.
♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse.
97 comments