
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Det er sommerferie i Norge på meg for tiden, og selv om det er litt vekslende og til tider skuffende vær, hindrer ikke det meg i å nyte iskrem - så det så!
Ingenting slår hjemmelaget iskrem!
Denne sitronisen er perfekt søt-syrlig på smak og kremete i konsistensen.
Her er bildet jeg postet av isen i SOME tidligere i dag :
Instagram: kristine_lifeissweet
Isen kan lages både med og uten iskremmaskin.
Oppskriften gir 4 gode dessertporsjoner.
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.
Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.
Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten.
Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig.
La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.
Nyyydelig iskrem!
Tips:
♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.
♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker
Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.
Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.
Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten. Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig.
La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.
♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.
♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).
8 comments