Also available in: Norsk

Add new comment

Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok:
Det søte liv - Kaker for enhver smak!

Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet! :) 

Denne herlige sjokoladekaken er med i sjokoladekapittelet i boken og er en kake jeg har laget etter tips fra min flinke bokredaktør, Marianne.

Frem til jeg fikk dette tipset, har jeg alltid laget Sjokoladekake med kefir som langpannekake, men i et møte vi hadde, fortalte Marianne meg at hun av og til har laget denne kaken som rund kake og pyntet med masse bær.

 

 

Det hørtes så godt ut at jeg dro rett hjem fra møtet vårt og bakte denne kaken.

 

 

Resultatet ble en nydelig kake! *smile_chrome*

 

 

Takk Marianne, for en knallgod idé!

 


  *heart*   

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekakebunner:

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene.

Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.


Montering:

Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

 

 

Saftig deilig sjokoladekake med masse friske, søte bær  *yum*

 

 

Hvem kan vel motstå en slik kake...?  *heart*  

 


 

Tips:

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

 

 

♥ Chocolate is health food for the soul ♥ 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær
Ingredients

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

Instructions

Sjokoladekakebunner:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Montering:
Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

36 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.