Also available in: Norsk

Add new comment

Bringebærfromasjkake med lakrislokk


Hei dere!

Ja, så er det helg igjen og jeg fortsetter trenden fra forrige kake med kombinasjonen lakris og bringebær - som er en fantastisk god smakskombinasjon!

Denne selvkomponerte, nydelige kaken består av saftig sjokoladekake, luftig bringebærfromasj og et dekorativt, svart lokk av søt lakrisgelé.

Pynt med friske bringebær, og du får en utrolig lekker kake!

 

 

Lovely!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:

♥ 100 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 ts lakrispulver

Bringebærfromasj:
♥ 600 g fryste bringebær
♥ 200 g melis
♥ 1 vaniljestang
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 3 dl kremfløte

Lakrislokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1 dl vann
♥ 100 g lakrissirup (se tips)

Pynt:
♥ 200 g friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Smelt smøret til kaken sammen med kokesjokoladen og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel og lakrispulveret.

Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

Bringebærfromasj:

Til bringebærfromasjen varmes bringebærene opp i en kjele. Mos bærene raskt sammen med en stavmikser og press bringebærmosen godt gjennom en sikt slik at du får en glatt bringebærsaus.

Ha bærsausen i en kjele og varm den opp med melis, frø fra vaniljestangen og sitronsaft.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bærsausen. Avkjøl blandingen. Bland den deretter med crème fraîche.

Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell bringebærfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.


Lakrislokk og pynt:

Til lakrislokket bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp 1 dl vann og bland i lakrissirupen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrissausen.

Avkjøl lakrissausen og hell den deretter over bringebærfromasjen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også lakrislokket stivner.

Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat. Pynt kaken med friske bringebær før servering.

 


Ikke bare smaken og konsistensen, men også fargene blir superlekre på denne kaken her!

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker lakrispulver i sjokoladekaken (men du kan også bruke 2 ts lakrissirup i stedet). I lakrislokket på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow, som fås kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett.

 

 

♥ Denne kaken er slett ikke vanskelig å lage, men kanskje litt omstendelig. Hvis du vil dele opp prosessen, går det fint å lage sjokoladekakebunnen på kvelden to dager i forkant av serveringen. Pakk den godt inn i plast og la den stå kjølig til dagen etter. Dagen etter (altså dagen før servering) lager du bringebærfromasjen og lar kaken stå i kjøleskapet over natten. På formiddagen på serveringsdagen lager du lakrislokket og lar det stivne et par timer før du løsner kaken fra formen og pynter med bringebær rett før servering. 

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker fordi jeg synes fromasjen kan korne seg litt ved tining, men kaken tåler i hvert fall fint å stå kjølig i et par dager (bare sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten før du pisker den til krem).

 

 

Lekker, sommerlig kake med sjokolade, bringebær og lakris.

 

 

Tør du å prøve deg på en litt annerledes, men supergod fromasjkake!? 

Lakrissmaken er nokså diskret og veldig passende (synes jeg), siden den bare kommer i lokket på toppen av kaken.

 

 

The best things in life are sweet!

 

 

 

 *heart*  God helg!  *heart* 

 

Bringebærfromasjkake med lakrislokk
Ingredients

Sjokoladekakebunn:
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 ts lakrispulver

Bringebærfromasj:
♥ 600 g fryste bringebær
♥ 200 g melis
♥ 1 vaniljestang
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 3 dl kremfløte

Lakrislokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1 dl vann
♥ 100 g lakrissirup

Pynt:
♥ 200 g friske bringebær

Instructions

Smelt smøret til kaken sammen med kokesjokoladen og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel og lakrispulveret. Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til bringebærfromasjen varmes bringebærene opp i en kjele. Mos bærene raskt sammen med en stavmikser og press bringebærmosen godt gjennom en sikt slik at du får en glatt bringebærsaus. Ha bærsausen i en kjele og varm den opp med melis, frø fra vaniljestangen og sitronsaft. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bærsausen. Avkjøl blandingen. Bland den deretter med crème fraîche. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt. Hell bringebærfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.

Til lakrislokket bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1 dl vann og bland i lakrissirupen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrissausen. Avkjøl lakrissausen og hell den deretter over bringebærfromasjen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også lakrislokket stivner.

Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat. Pynt kaken med friske bringebær før servering.

Tips

♥ Jeg bruker lakrispulver i sjokoladekaken (men du kan også bruke 2 ts lakrissirup i stedet). I lakrislokket på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow, som fås kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett.

♥ Denne kaken er slett ikke vanskelig å lage, men kanskje litt omstendelig. Hvis du vil dele opp prosessen, går det fint å lage sjokoladekakebunnen på kvelden to dager i forkant av serveringen. Pakk den godt inn i plast og la den stå kjølig til dagen etter. Dagen etter (altså dagen før servering) lager du bringebærfromasjen og lar kaken stå i kjøleskapet over natten. På formiddagen på serveringsdagen lager du lakrislokket og lar det stivne et par timer før du løsner kaken fra formen og pynter med bringebær rett før servering. 

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker fordi jeg synes fromasjen kan korne seg litt ved tining, men kaken tåler i hvert fall fint å stå kjølig i et par dager (bare sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten før du pisker den til krem).

Cake category
Season
Allergies and preferences

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.