Also available in: Norsk

Add new comment

Lakrisbrownies med lakrissaus

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Ja, nå i kveld leverte jeg mine aller siste småkorreksjoner av bokmanuset "Det søte liv - Kaker for enhver smak" til forlaget Cappelen Damm, så da er det bare å krysse fingrene for at alt går som det skal de neste par dagene frem til det hele etter planen sendes til trykken på fredag. Boken forventes i salg 18. september og kan forhåndsbestilles på tanum.no HER. På fredag sitter jeg dessuten på fly til Rio, så det blir en spennende dag på flere måter.  :)  

Det siste kapittelet i boken handler, som dere kanskje har fått med dere, om smaken lakris, og dere vil der finne 20 deilige kakeoppskrifter som garantert vil slå an hos dere som er glade i lakris.

En av disse oppskriftene skal dere få her, og det er bløte Lakrisbrownies med lakrissaus. NAM!

 

 

Legg kakene gjerne i en stabel på kakefatet sammen med noen kuler vaniljeis og hell så over varm, nylaget lakrissaus.

Åh, dette er så godt!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel

Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

 

Fremgangsmåte:

Lakrisbrownies:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen (gjerne over natten i kjøleskapet), før den tas ut og deles i firkanter.


Lakrissaus:

Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.


Servering:

Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen.

Hell lakrissausen over før servering.

 

  *yum*  *yum*  *yum*  

 

Tips:

♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett. Jeg brukte denne typen her, men andre merker kan såklart også brukes. 

 

 

♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da lakrissausen opp igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.

♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering. 

 

 

Det er lov å la seg friste!  *smile_chrome*

 

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lakrisbrownies med lakrissaus
Ingredients

♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel

Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Instructions

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i firkanter.

Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.

Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen. Hell lakrissausen over før servering.

Tips

♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett. 

♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da opp lakrissausen igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.

♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering. 

1 comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.