
Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Ja, nå i kveld leverte jeg mine aller siste småkorreksjoner av bokmanuset "Det søte liv - Kaker for enhver smak" til forlaget Cappelen Damm, så da er det bare å krysse fingrene for at alt går som det skal de neste par dagene frem til det hele etter planen sendes til trykken på fredag. Boken forventes i salg 18. september og kan forhåndsbestilles på tanum.no HER. På fredag sitter jeg dessuten på fly til Rio, så det blir en spennende dag på flere måter.
Det siste kapittelet i boken handler, som dere kanskje har fått med dere, om smaken lakris, og dere vil der finne 20 deilige kakeoppskrifter som garantert vil slå an hos dere som er glade i lakris.
En av disse oppskriftene skal dere få her, og det er bløte Lakrisbrownies med lakrissaus. NAM!
Legg kakene gjerne i en stabel på kakefatet sammen med noen kuler vaniljeis og hell så over varm, nylaget lakrissaus.
Åh, dette er så godt!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Lakrisbrownies:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen (gjerne over natten i kjøleskapet), før den tas ut og deles i firkanter.
Lakrissaus:
Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.
Servering:
Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen.
Hell lakrissausen over før servering.
Tips:
♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett. Jeg brukte denne typen her, men andre merker kan såklart også brukes.
♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da lakrissausen opp igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.
♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering.
Det er lov å la seg friste!
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i firkanter.
Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.
Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen. Hell lakrissausen over før servering.
♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett.
♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da opp lakrissausen igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.
♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering.
1 comment