Add new comment

Blåbærterte med kremet fyll


Hei dere!

Ny uke står for tur, og det betyr også nye kakeopplevelser!  Smile

Her skal dere få oppskriften på en nydelig blåbærterte som har et superdeilig, kremet fyll.

 

 

Jeg lagde kaken før jeg dro til Rio, og den slo virkelig godt an både hos meg og familien. På grunn av det nydelige fyllet, er det ikke nødvendig å servere krem eller is til terten - den er kjempegod som den er!

 

 

En nytelse!

 

 

Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ (1 ss vann)

Kremete blåbærfyll:
♥ 6 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 6 ss kremfløte
♥ 300 g friske blåbær


Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (24 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel. Legg bakepapir på bunnen og fyll dem keramiske bakekuler, tørkede erter eller lignende (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Ta kaken ut av ovnen og fjern bakepapiret med kulene/ertene. 

Pisk egg, sukker og kremfløte lett sammen. 

Legg blåbærene i paibunnen og hell over fløteblandingen.

Sett formen inn i ovnen (vær forsiktig så fyllet ikke skvulper over kanten) og stek kaken videre nederst i ovnen ved 180°C i ca 40-45 min.

 

 

Avkjøl terten litt før servering, så får fyllet satt seg og blitt litt fastere. 

 

 

Denne terte er sommerlig og nydelig!

 

 

Tips:

♥ Når man skal forsteke en tertebunn, lønner det seg å legge et stykke bakepapir på deigen og fylle formen opp med tørkede erter eller keramiske bakekuler. Dette forhindrer nemlig at deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsforretninger, men tørkede erter eller bønner gjør samme nytten. 

♥ Paien smaker best samme dag den er laget. 

 

 

Ønsker deg en fin ny uke!

 

 

Denne terten er enkel å lage, så den kan du absolutt kose deg med midt i uka!  Smile

 

 

Mmmm....  håper du ble fristet til å prøve denne deilige kaken du også! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Blåbærterte med kremet fyll
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ (1 ss vann)

Kremete blåbærfyll:
♥ 6 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 6 ss kremfløte
♥ 300 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (24 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel. Legg bakepapir på bunnen og fyll dem keramiske bakekuler, tørkede erter eller lignende (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Ta kaken ut av ovnen og fjern bakepapiret med kulene/ertene. 

Pisk egg, sukker og kremfløte lett sammen. Legg blåbærene i paibunnen og hell over fløteblandingen.

Sett formen inn i ovnen (vær forsiktig så fyllet ikke skvulper over kanten) og stek kaken videre nederst i ovnen ved 180°C i ca 40-45 min.

Tips

♥ Når man skal forsteke en tertebunn, lønner det seg å legge et stykke bakepapir på deigen og fylle formen opp med tørkede erter eller keramiske bakekuler. Dette forhindrer nemlig at deigen krymper nedover under forstekingen. Keramiske bakekuler fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsforretninger, men tørkede erter eller bønner gjør samme nytten. 

♥ Paien smaker best samme dag den er laget. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.