
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!
Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!
Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).
Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor.
Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.
Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.
Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!
Lekkert med to lag fyll i denne terten.
Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..!
Tips:
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!
Dette er en deilig og syndig kake..
Men en liten bit kan vel ikke skade...
ENJOY!
Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!
12 comments