Add new comment

Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll


Hei dere!

På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!

 

 

Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!  Grin  

 

 

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).

 

 

Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Bunn:

Knus oreokjeksen i en food processor.

Smelt smøret og bland med kjekssmulene.

Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.


Karamellfyll:

Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.

Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.

Sett formen i fryseren i 30 minutter.


Sjokoladefyll:

Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

 

 

Før servering:

Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

 

 

Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!

 

 

Lekkert med to lag fyll i denne terten.

 

 

Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

 

 

 

Dette er en deilig og syndig kake..  Wink 

 

 

Men en liten bit kan vel ikke skade... Icon e biggrin  

 

ENJOY!


Heart  Heart  Heart  Heart  

Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll
Ingredienser

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.

Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.

Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

Tips

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.