Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!

Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke! :D

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).

Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!

Ingredienser:
Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor.
Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.
Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!

Lekkert med to lag fyll i denne terten.

Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..! :)

Tips:
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!


Dette er en deilig og syndig kake.. ;)

Men en liten bit kan vel ikke skade... :-D

ENJOY!
*heart* *heart* *heart* *heart*

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør
Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte
Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt
Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.
Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.
La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.
♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.
♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker.
♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her!
12 comments