Also available in: Norsk

Add new comment

Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll


Hei dere!

På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!

 

 

Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!  :D  

 

 

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).

 

 

Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Bunn:

Knus oreokjeksen i en food processor.

Smelt smøret og bland med kjekssmulene.

Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.


Karamellfyll:

Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.

Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.

Sett formen i fryseren i 30 minutter.


Sjokoladefyll:

Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

 

 

Før servering:

Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

 

 

Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!

 

 

Lekkert med to lag fyll i denne terten.

 

 

Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..!  :)  

 

 

Tips:

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

 

 

 

Dette er en deilig og syndig kake..  ;) 

 

 

Men en liten bit kan vel ikke skade... :-D  

 

ENJOY!


*heart*  *heart*  *heart*  *heart*  

Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll
Ingredients

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt

Instructions

Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.

Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.

Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

Tips

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.