Add new comment

Enkel eplekake


Hei,

Eplekakesesongen er her for fullt! Og vi er vel alle enige om at eplekake er noe av det beste som finnes?

Her skal du får en super oppskrift på en liten og superenkel eplekake!

 

 

En sånn kake som du bare kan smelle sammen på noen minutter og så nyte en halvtime senere.  Smile  

Deigen skal bare røres raskt sammen. Den inneholder godt med sukker og ikke noe bakepulver, som gir den en litt småseig konsistens - som er DIGG!

Eplekaken lages i brødform og har en hendig størrelse hvis du bare impulsivt får lyst på noe godt.  Bare finn frem en stor kniv og del den stekte kaken i skiver.

 

 

YUM!

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ss mandelflak


Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Skrell eplene og del dem på midten. Skjær ut kjernehuset og del de halve eplene i skiver. Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken. 

Dryss over sukker, kanel og mandelspon.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

 

 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

 

 

Superdeilig med nystekt eplekake!

 

 

Tips:

♥ Prøv å lage skiver av halve epler. Det passer perfekt i brødformen og ser lekkert ut fordi kaken da får en tykk stripe med epler på midten og deilige, myke kakekanter på sidene! Smile

♥Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mykere enn helt klassiske varianter av eplekake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

♥ Hvis du vil lage en avlang eplekake med en mer klassisk konsistens, se oppskrift på Eplekake i brødform. Alle oppskriftene på eplekake finner du HER.

 

 

NAM!

 

Denne kaken går det fint å lage seg på en helt vanlig ukedag...  Wink  

Ha en fin uke  ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Enkel eplekake
Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ss mandelflak

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Skrell eplene og del dem på midten. Skjær ut kjernehuset og del de halve eplene i skiver. Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken. 

Dryss over sukker, kanel og mandelspon.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

Tips

♥ Prøv å lage skiver av halve epler. Det passer perfekt i brødformen og ser lekkert ut fordi kaken da får en tykk stripe med epler på midten og deilige, myke kakekanter på sidene! Smile

♥Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mykere enn helt klassiske varianter av eplekake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.