
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Reklame for egen bok
Hei,
I dag har det vært en spennende dag for jeg fikk vite at min nye bok "Kaker for enhver smak" har ankommet lageret til forlaget Cappelen Damm. Jeg må imidlertid smøre meg med tålmodighet til i morgen før jeg (forhåpentligvis) får se boken.
Det er så utrolig spennende, jeg både gleder og gruer meg litt, og mange tanker svirrer rundt i hodet: Hva om trykkeriet har misforstått hva som er foran og bak? Hva om sider har blitt byttet om? Hva om det er oransje skjær i bildene??? Jeg prøver å legge dumt hysteri og bekymringer til side og tro på det beste..
Boken kommer nok i bokhandlene rundt omkring i landet om ikke så lenge, og jeg skal love å poste bilder av boken i sosiale medier når jeg ser den i morgen!!
I kveld arrangerte forlaget bokmøte for bokhandlere og bibliotekarer for presentasjon av høstens bøker. Jeg var med på et bokbad sammen med superflinke Trine fra trinesmatblogg.no, og krysser nå fingrene for at alle bokhandlere fikk lyst til å ta inn høstens nye Det søte liv-bok (og Trine sin såklart)! Ellers er det meste klappet og klart til boklanseringen hos Cappelen Damm på torsdag kl 18.
For å tenke på noe annet, her er en skikkelig DIGG kake!!
En saftig, krydret gulrotkake med ostekrem - som blir enda bedre med masse, rennende karamell!
PS: Kaken finnes også i Karamell-kapitlet i boken sammen med 25 andre, deilige oppskrifter med karamell.
Ingredienser:
Gulrotkakebunner:
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt farin
♥ 1,5 dl matolje
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g revet gulrot
Ostekrem:
♥ 400 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ss sitronsaft
Karamell:
♥ 150 g sukker
♥ 60 g smør
♥ 1,5 ss vann
♥ 1,5 dl kremfløte
Fyll og pynt:
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Gulrotkakebunner:
Pisk egg, sukker, brunt farin og matolje tykt og luftig.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggeblandingen. Rør til du får en jevn deig. Bland inn revet gulrot til slutt.
Fordel deigen i to runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.
Avkjøl kakene i formen.
Ostekrem:
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett melis, vaniljesukker og sitronsaft og pisk videre til ostekremen er luftig.
Karamell:
Til karamellen has sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn etter hvert som vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt.
Først da tilsettes smøret, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca. 3 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til den er kald og tyktflytende.
Montering:
Legg den ene kakebunnen på et fat.
Smør på halvparten av ostekremen og ringle over rikelig med karamellsaus. Grovhakk valnøttene og dryss over halvparten.
Legg på den andre kakebunnen og smør på resten av ostekremen.
Ringle over karamell og dryss over valnøtter til pynt.
FANTASTICO!!
Tips:
♥ Karamellen kan du gjerne lage dagen i forveien. Oppbevar den i kjøleskapet. Hvis den blir for fast når den er kald, kan karamellen varmes lett i mikrobølgeovnen, så blir den mykere. Eller du kan la den stå i romtemperatur i et par timer til den blir myk.
♥ Den ferdige kaken holder seg god i flere dager. Oppbevar den kjølig og innpakket i plast så den ikke blir tørr. La kaken imidlertid gjerne stå i romtemperatur en stund før servering, så ostekremen og karamellen blir bløt i konsistensen. Kaken er fin å fryse.
En slik gulrotkake passer til alle anledninger.
Og hjelper mot det meste..
Du kommer til å få karamell til overs som du kan servere som tilbehør til kaken..
Jepp - det er lov å la seg friste!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gulrotkakebunner:
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt farin
♥ 1,5 dl matolje
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g revet gulrot
Ostekrem:
♥ 400 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ss sitronsaft
Karamell:
♥ 150 g sukker
♥ 60 g smør
♥ 1,5 ss vann
♥ 1,5 dl kremfløte
Fyll og pynt:
♥ 100 g valnøtter
Gulrotkakebunner:
Pisk egg, sukker, brunt farin og matolje tykt og luftig. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggeblandingen. Rør til du får en jevn deig. Bland inn revet gulrot til slutt.
Fordel deigen i to runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Avkjøl kakene i formen.
Ostekrem:
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett melis, vaniljesukker og sitronsaft og pisk videre til ostekremen er luftig.
Karamell:
Til karamellen has sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn etter hvert som vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Først da tilsettes smøret, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca. 3 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles til den er kald og tyktflytende.
Montering:
Legg den ene kakebunnen på et fat. Smør på halvparten av ostekremen og ringle over rikelig med karamellsaus. Grovhakk valnøttene og dryss over halvparten. Legg på den andre kakebunnen og smør på resten av ostekremen. Ringle over karamell og dryss over valnøtter til pynt.
♥ Karamellen kan du gjerne lage dagen i forveien. Oppbevar den i kjøleskapet. Hvis den blir for fast når den er kald, kan karamellen varmes lett i mikrobølgeovnen, så blir den mykere. Eller du kan la den stå i romtemperatur i et par timer til den blir myk.
♥ Den ferdige kaken holder seg god i flere dager. Oppbevar den kjølig og innpakket i plast så den ikke blir tørr. La kaken imidlertid gjerne stå i romtemperatur en stund før servering, så ostekremen og karamellen blir bløt i konsistensen. Kaken er fin å fryse.
10 comments