
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Heisan!
Håper helgen har vært super!
Her kommer oppskriften som også har vært på trykk i min spalte i VG søndagsavis og på godt.no i dag, nemlig SUPERDIGGE, seige sjokoladebrownies med et tykt lag sjokoladeglasur.
Kaken inneholder mye sukker som gir kaken en litt seig konsistens, som er utrolig digg - og helt fantastisk sammen med den bløte sjokoladeglasuren!!
Oppskriften er basert på Seige sjokoladeruter som jeg har hatt lenge her på bloggen, men denne gangen lagde jeg kaken til liten langpanne og så kombinerte jeg altså i tillegg kaken med tykk, kremete sjokoladeglasur. YUM!
Kaken er utrolig lettvint å lage selv om den smaker luksuriøst, som nok også er grunnen til at den er så populær. Kaken holder seg god i flere dager og er også fin å fryse.
Fristet nå, eller??
Her skal du få oppskriften!
Ingredienser:
Seige brownies:
♥ 4 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel
♥ 200 g smør
Sjokoladeglasur:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i langpannen.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør. La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
Oh my gosh!
Dette er bare en så utrolig god kake!
Helt perfekt!
Tips:
♥ Det er viktig at du lar kaken bli kald før du har på sjokoladeglasuren, ellers vil glasuren bare smelte inn i kaken.
♥ Denne sjokoladeglasuren vil være flytende når den er varm, men stivner til en fast, tykk krem når den er kald. La derfor kaken bli værende i langpannen når du heller over lunkne sjokoladeglasuren. Jeg pleier å la kaken med glasuren stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.
♥ Kaken er lettest å dele i pene kakebiter mens den er kald, men kakebitene smaker aller best når de har fått stå i romtemperatur igjen en stund slik at glasuren blir bløt og kremete.
♥ Seige brownies med sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse.
Anbefaler deg virkelig å teste ut denne oppskriften.
Alle jeg kjenner som smaker denne kaken for første gang, sier at de blir overrasket over hvor god den er.
En smakebit?
I'm in love!
Seige brownies:
♥ 4 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel
♥ 200 g smør
Sjokoladeglasur:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i langpannen.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør. La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
♥ Det er viktig at du lar kaken bli kald før du har på sjokoladeglasuren, ellers vil glasuren bare smelte inn i kaken.
♥ Denne sjokoladeglasuren vil være flytende når den er varm, men stivner til en fast, tykk krem når den er kald. La derfor kaken bli værende i langpannen når du heller over sjokoladeglasuren. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.
♥ Kaken er lettest å dele i pene kakebiter mens den er kald, men kakebitene smaker aller best når de har fått stå i romtemperatur igjen en stund slik at glasuren blir bløt og kremete.
♥ Seige brownies med sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse.
33 comments