Add new comment

Seige brownies med sjokoladeglasur


Heisan!

Håper helgen har vært super! 

Her kommer oppskriften som også har vært på trykk i min spalte i VG søndagsavis og på godt.no i dag, nemlig SUPERDIGGE, seige sjokoladebrownies med et tykt lag sjokoladeglasur

 

 

Kaken inneholder mye sukker som gir kaken en litt seig konsistens, som er utrolig digg - og helt fantastisk sammen med den bløte sjokoladeglasuren!!

 

 

Oppskriften er basert på Seige sjokoladeruter som jeg har hatt lenge her på bloggen, men denne gangen lagde jeg kaken til liten langpanne og så kombinerte jeg altså i tillegg kaken med tykk, kremete sjokoladeglasur. YUM! 

 

 

Kaken er utrolig lettvint å lage selv om den smaker luksuriøst, som nok også er grunnen til at den er så populær. Kaken holder seg god i flere dager og er også fin å fryse.

 

 

Fristet nå, eller??  Wink

 

 

Her skal du få oppskriften!  Smile chrome

 


Ingredienser:

Seige brownies:
♥ 4 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel
♥ 200 g smør

Sjokoladeglasur:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i langpannen.

 

 

Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør. La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen.

 

 

 

Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.

 

 

Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Oh my gosh! 

 

 

Dette er bare en så utrolig god kake! Heart 

 

 

Helt perfekt! 

 

 

Tips:


♥ Det er viktig at du lar kaken bli kald før du har på sjokoladeglasuren, ellers vil glasuren bare smelte inn i kaken.

♥ Denne sjokoladeglasuren vil være flytende når den er varm, men stivner til en fast, tykk krem når den er kald. La derfor kaken bli værende i langpannen når du heller over lunkne sjokoladeglasuren. Jeg pleier å la kaken med glasuren stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken er lettest å dele i pene kakebiter mens den er kald, men kakebitene smaker aller best når de har fått stå i romtemperatur igjen en stund slik at glasuren blir bløt og kremete. 

Seige brownies med sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse. 

 

 

Anbefaler deg virkelig å teste ut denne oppskriften.

Alle jeg kjenner som smaker denne kaken for første gang, sier at de blir overrasket over hvor god den er.

 

 

En smakebit?

 

 

I'm in love!  Heart  

 



  
Yum  Yum  Yum  

 

Seige brownies med sjokoladeglasur
Ingredienser

Seige brownies:
♥ 4 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel
♥ 200 g smør

Sjokoladeglasur:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker lett sammen (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i langpannen.

Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør. La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.

Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

♥ Det er viktig at du lar kaken bli kald før du har på sjokoladeglasuren, ellers vil glasuren bare smelte inn i kaken.

♥ Denne sjokoladeglasuren vil være flytende når den er varm, men stivner til en fast, tykk krem når den er kald. La derfor kaken bli værende i langpannen når du heller over sjokoladeglasuren. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken er lettest å dele i pene kakebiter mens den er kald, men kakebitene smaker aller best når de har fått stå i romtemperatur igjen en stund slik at glasuren blir bløt og kremete. 

♥ Seige brownies med sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet. Dekk til med plast så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse. 

33 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.