
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei dere!
Dagens deilige kake er basert på en tidligere klassiker her på Det søte liv, nemlig Krydderkake med ostekrem.
Jeg fikk tips av en leser om å tilsette litt hakket, mørk sjokolade i deigen. Dette tipset måtte jeg selvsagt teste ut, og mer skulle det ikke til for å gjøre denne kake både litt annerledes og veldig, veldig god (selv om den jo var kjempegod fra før også). Ja så god at mannen min presterte å si at dette er en av de bedre kakene han har smakt på lenge (!), og det er jo nesten litt flaut med tanke på at dette også er blant de aller enkleste kakene på bloggen...
Kakedeigen skal nemlig bare røres raskt sammen i en bolle med en visp, og er ferdig på 1-2-3!
Jeg har funnet den perfekte rørebollen til denne type kaker, som er akkurat passe stor til å romme en kakedeig beregnet til en stor langpanne.
Jeg bare elsker denne bollen, som også er kjempefin til å servere fra! Rørebollen er fra Le Creuset og er en av mange røreboller og skåler som du får kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken.
Så over til denne supre kakeoppskriften:
Ingredienser:
Krydderkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 2 ss vaniljesukker
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Krydderkake:
Smelt og avkjøl smøret.
Finn frem en stor og fin rørebolle.
Ha surmelken i rørebollen. Tilsett sukker, natron, krydder og vaniljesukker.
Rør godt sammen.
Tilsett det smeltede smøret og bland i.
Tilsett hvetemelet.
Rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri.
Vend i grovt hakket sjokolade.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ostekrem og pynt:
Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. Bre ostekremen over kaken.
Dryss over hakket kokesjokolade.
Del kaken i passe store firkanter.
YUMMY!
Tips:
♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.
♥ Se også oppskrift på "Høstkake i langpanne".
Helt topp kake!
Superlett å lage og kjempegod!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Bakeren og Kokken, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken
Krydderkake:
♥ 200 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g kokesjokolade
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 2 ss vaniljesukker
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Krydderkake:
Smelt og avkjøl smøret. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, natron, krydder og vaniljesukker. Rør godt. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Tilsett hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri. Vend i grovt hakket sjokolade.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ostekrem og pynt:
Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. Bre ostekremen over kaken. Dryss over hakket kokesjokolade. Del kaken i passe store firkanter.
♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.
8 comments