
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
A party without cake is just a meeting.
Ja visst, er det fest, så hører det med en kake!
Denne festkaken har nydelige, varme smaker av krydder, eple og lønnesirup, og vil garantert få gjestene til å spørre om oppskriften!
PS: Fungerer fint som kake til helgekosen også, selv om det ikke er fest..
Ingredienser:
Krydderkakebunner:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl matolje
♥ 2 dl surmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt
♥ 3 ts kanel
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts ingefær
Eplefyll:
♥ 3 dl eplesyltetøy
Lønnesirupkrem:
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kaneldryss
Fremgangsmåte:
Krydderkakebunner:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen.
Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene.
Lønnesirupkrem:
Til lønnesirupkremen piskes kremosten sammen med mykt smør, krydder, lønnesirup og melis til en luftig krem.
Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet hvis den virker for bløt.
Montering:
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner.
Sett den nederste kakebunnen på et fat, og smør først over et lag lønnesirupkrem og deretter et lag eplesyltetøy.
Legg på den andre kakebunnen og gjenta med det samme fyllet.
Legg på den tredje kakebunnen og gjenta igjen.
Legg på den siste kakebunnen.
Smør resten av lønnesirupkremen over hele kaken og pynt kaken med et dryss kanel.
Nydelig kake med deilige smaker!
Tips:
♥ Kaken holder seg god i flere dager. Bare pakk den i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.
Eplesyltetøyet harmonerer perfekt med den gode kryddersmaken.
Og lønnesirupkremen gir det hele et løft!
Treat yourself!
Nam!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Krydderkakebunner:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl matolje
♥ 2 dl surmelk
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts salt
♥ 3 ts kanel
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts ingefær
Eplefyll:
♥ 3 dl eplesyltetøy
Lønnesirupkrem:
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 dl lønnesirup
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kaneldryss
Krydderkakebunner:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk. I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene.
Lønnesirupkrem:
Til lønnesirupkremen piskes kremosten sammen med mykt smør, krydder, lønnesirup og melis til en luftig krem. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet hvis den virker for bløt.
Montering:
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett den nederste kakebunnen på et fat, og smør først over et lag lønnesirupkrem og deretter et lag eplesyltetøy. Legg på den andre kakebunnen og gjenta med det samme fyllet. Legg på den tredje kakebunnen og gjenta igjen, og legg på den siste kakebunnen.
Smør resten av lønnesirupkremen over hele kaken og pynt kaken med et dryss kanel.
♥ Kaken holder seg god i flere dager. Bare pakk den i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også fin å fryse.
2 comments