
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Nestlé
Hei alle sammen!
Bounty er noe av det beste jeg vet når det gjelder sjokolader, men nå som jeg har fått smaken på Hjemmelaget Bounty, er det vanskelig å gå tilbake til kjøpevarianten – for hjemmelaget smaker enda bedre!
Det aller beste med denne oppskriften er at den dessuten er latterlig enkel og inneholder bare noen få ingredienser. Kokosfyllet består av søt, kondensert melk som røres raskt sammen med kokos og litt vanilje. Fyllet formes til små biter som settes kjølig. Deretter er det bare å dyppe konfekten i smeltet sjokolade.
Just lovely ♥
Ingredienser:
Kokosfyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 250 g kokos
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladetrekk:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 100 g mørk kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett
Pynt:
♥ litt kokos
Fremgangsmåte:
Ha den søte, kondenserte melken i en bolle.
Tilsett kokosen og vaniljesukker.
Rør rundt så alt blir godt blandet.
Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så blandingen får satt seg litt.
Legg bakepapir utover på et brett. Ta bollen med kokosfyllet ut av kjøleskapet og form blandingen til små, avlange biter. Vask hendene ofte, for kokosblandingen er litt klissete, men det går greit å forme den når hendene er litt fuktige.
Sett brettet i kjøleskapet i 30-45 minutter, så bitene får stivnet noe.
Smelt sjokoladen og delfiafett i en bolle over vannbad.
Legg én og én kokosbit på en gaffel og øs smeltet sjokolade over med en spiseskje så hele biten (bortsett fra undersiden) blir dekket av sjokolade. Legg biten forsiktig tilbake på brettet med bakepapir og gjenta med resten av bitene.
Dryss over litt kokos som pynt før sjokoladen har stivnet.
Sett brettet i kjøleskapet i en times tid så sjokoladetrekket stivner helt.
Hjemmelaget Bounty er så klar til å serveres og nytes!
Hjemmelaget Bounty er bare så utrolig godt!
Tips:
♥ I kokosfyllet brukes søt, kondensert melk, som kjøpes på hermetikkboks og som finnes i de fleste velassorterte matbutikkene i Norge. Jeg har brukt denne boksen fra Nestlé (400 g tilsvarer 1 boks):
Merk at du ikke kan bruke Vikingmelk i denne oppskriften, selv om også det er kondensert melk som selges på hermetikkboks. Vikingmelk er nemlig usøtet og har en helt annen konsistens enn søt, kondensert melk. Søt, kondensert melk er tykk i konsistensen og gjør at kokosfyllet blir akkurat passe fast og søtt.
♥ Til sjokoladetrekket har jeg brukt en blanding av lys og mørk sjokolade siden jeg liker det best, men like du ren melkesjokolade, er det bare å bruke det i stedet. Delfiafettet gjør at sjokoladen tynnes ut litt og det blir lettere å få pen og glatt overflate på konfekten.
♥ Hjemmelaget Bounty kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet. Legg dem i en tett boks med papir mellom lagene og sett boksen kjølig så sjokoladetrekket ikke blir klissete.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Nestlé.
Kokosfyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 250 g kokos
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladetrekk:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 100 g mørk kokesjokolade
♥ 30 g delfiafett
Pynt:
♥ litt kokos
Ha den søte, kondenserte melken i en bolle. Tilsett kokosen og vaniljesukker. Rør rundt så alt blir godt blandet. Sett bollen i kjøleskapet i 15 minutter så blandingen får satt seg litt.
Legg bakepapir utover på et brett. Ta bollen med kokosfyllet ut av kjøleskapet og form blandingen til små, avlange biter. Vask hendene ofte, for kokosblandingen er litt klissete, men det går greit å forme den når hendene er litt fuktige.
Sett brettet i kjøleskapet i 30-45 minutter, så bitene får stivnet noe.
Smelt sjokoladen og delfiafett i en bolle over vannbad.
Legg én og én kokosbit på en gaffel og øs smeltet sjokolade over med en spiseskje så hele biten (bortsett fra undersiden) blir dekket av sjokolade. Legg biten forsiktig tilbake på brettet med bakepapir og gjenta med resten av bitene. Dryss over litt kokos som pynt før sjokoladen har stivnet.
Sett brettet i kjøleskapet i en times tid så sjokoladetrekket stivner helt.
Hjemmelaget Bounty er så klar til å serveres og nytes!
♥ I kokosfyllet brukes søt, kondensert melk, som kjøpes på hermetikkboks og som finnes i de fleste velassorterte matbutikkene i Norge. Merk at du ikke kan bruke Vikingmelk i denne oppskriften, selv om også det er kondensert melk som selges på hermetikkboks. Vikingmelk er nemlig usøtet og har en helt annen konsistens enn søt, kondensert melk. Søt, kondensert melk er tykk i konsistensen og gjør at kokosfyllet blir akkurat passe fast og søtt.
♥ Til sjokoladetrekket har jeg brukt en blanding av lys og mørk sjokolade siden jeg liker det best, men like du ren melkesjokolade, er det bare å bruke det i stedet. Delfiafettet gjør at sjokoladen tynnes ut litt og det blir lettere å få pen og glatt overflate på konfekten.
♥ Hjemmelaget Bounty kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet. Legg dem i en tett boks med papir mellom lagene og sett boksen kjølig så sjokoladetrekket ikke blir klissete.
14 comments