Also available in: Norsk

Add new comment

Myk pepperkake med ostekrem


Myk pepperkake er en enkel formkake med deilig pepperkakekrydder.

Jeg har dekket kaken med et tykt lag ostekrem for å gjøre den ekstra god!

Og så et lite dryss kanel til slutt. :) 

 

 

Denne kaken lukter og smaker det virkelig jul av!

 

 

Ingredienser:

Myk pepperkake:
♥ 225 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ss melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts kanel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 dl hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.

Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.

Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (både kremost og smøret bør være romtempererte).

Fordel ostekremen på toppen av kaken og dryss over kanel til pynt.

 

 

Skjær kaken i tykke skiver.

 

 

 *yum*  *yum*  *yum*  


Tips:

♥ Kaken kan fint stå i romtemperatur i flere timer, men over natten bør kaken oppbevares i kjøleskapet med plast rundt, så den ikke blir tørr. Denne kaken er fin å fryse, også med ostekrem.

 

 

Deilig med krydderkake til jul!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Myk pepperkake med ostekrem
Ingredients

Myk pepperkake:
♥ 225 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ss melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts kanel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 dl hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ 1 ts kanel

Instructions

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.

Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.

Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (både kremost og smøret bør være romtempererte). Fordel ostekremen på toppen av kaken og dryss over kanel til pynt.

Tips

♥ Kaken kan fint stå i romtemperatur i flere timer, men over natten bør kaken oppbevares i kjøleskapet med plast rundt, så den ikke blir tørr. Denne kaken er fin å fryse, også med ostekrem.

Cake category
Season
Allergies and preferences

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.