Add new comment

Sitronkake med kremost (Lemon Pound Cream Cheese Cake)


Hei!

Er du klar for en skikkelig spesiell og fantastisk god sitronkake?

 

 

Oppskriften er hentet fra sitrus-kapitlet i boken min "Kaker for enhver smak", og jeg har allerede fått flere hyggelige tilbakemeldinger fra dere som har kjøpt boken og testet ut akkurat denne oppskriften. Jeg er helt enig, for denne sitronkaken er virkelig noe for seg selv!  Smile

 

 

Som du hører på navnet, er denne sitronformkaken amerikansk. Kaken har kjempegod sitronsmak og får en virkelig helt spesiell, myk og litt kompakt konsistens fordi den inneholder kremost. Det er dessuten riktig at det ikke skal være bakepulver i deigen. Kaken dekkes med et tykt lag syrlig melisglasur. 

Hvis du liker sitronkaken som man får kjøpt på Starbucks og andre amerikanske kaféer, vil du garantert falle pladask for denne kaken her!

 

Kremost i deigen gjør denne sitronkaken unik! 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 200 g kremost
♥ 350 g sukker
♥ 5 egg
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 dl presset sitronsaft

Glasur:
♥ 250 g melis
♥ 1 liten sitron


Fremgangsmåte:

Pisk sammen romtemperert smør, sitronskall, kremost og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i hvetemelet og til slutt sitronsaften.

Smør en brødform som rommer 2 liter og kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55–65 minutter (sjekk med en kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Dekk til kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.

Avkjøl den ferdigstekte kaken i formen til den er kald før du løsner og hvelver den ut av formen.

Rør sammen melis og saften fra en liten sitron til en glatt melisglasur og smør glasuren over kaken. La kaken stå kjølig slik at glasuren stivner.

 


En drømgod sitronkake det her...  Yum  

 

 

Tips:

♥ Denne sitronkaken skal ha en kompakt, men likevel veldig deilig konsistens. For å sikre at konsistensen blir riktig, er det viktig at du steker kaken akkurat passe lenge. Selvfølgelig lenge nok til at den blir gjennomstekt, men ikke så lenge at kaken blir tørr - for det er meningen at denne kaken skal bli veldig myk og saftig. 

♥ Jeg bruker helt vanlig kremost naturell i denne kaken (slik som Philadelfia, ikke lettvariant).

♥ La kaken bli helt kald før du glaserer, ellers kommer melisglasuren til å smelte og renne av kaken. 

♥ Til melisglasuren må du prøve deg frem med mengde sitronsaft og melis til du får en passe og temmelig tykk melisglasur. Noe av sitronsaften kan byttes ut med vann hvis du ønsker mildere sitronsmak. 

♥ Kaken holder seg myk i mange dager bare den pakkes godt inn i plast. Kaken er helt super å fryse.

 

 

Håper du ble fristet til å teste ut en av de beste sitronkakene jeg noensinne har smakt! 

 

 

En personlig favoritt! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sitronkake med kremost (Lemon Pound Cream Cheese Cake)
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 3 ss revet sitronskall
♥ 200 g kremost
♥ 350 g sukker
♥ 5 egg
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 dl presset sitronsaft

Glasur:
♥ 250 g melis
♥ 1 liten sitron

Fremgangsmåte

Pisk sammen romtemperert smør, sitronskall, kremost og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland i hvetemelet og til slutt sitronsaften.

Smør en brødform som rommer 2 liter og kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55–65 minutter (sjekk med en kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Dekk til kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å hindre at kaken blir for mørk på toppen.

Avkjøl den ferdigstekte kaken i formen til den er kald før du løsner og hvelver den ut av formen.

Rør sammen melis og saften fra en liten sitron til en glatt melisglasur og smør glasuren over kaken. La kaken stå kjølig slik at glasuren stivner.

Tips

♥ Denne sitronkaken skal ha en kompakt, men likevel veldig deilig konsistens. For å sikre at konsistensen blir riktig, er det viktig at du steker kaken akkurat passe lenge. Selvfølgelig lenge nok til at den blir gjennomstekt, men ikke så lenge at kaken blir tørr - for det er meningen at denne kaken skal bli veldig myk og saftig. 

♥ Jeg bruker helt vanlig kremost naturell i denne kaken (slik som Philadelfia, ikke lettvariant).

♥ La kaken bli helt kald før du glaserer, ellers kommer melisglasuren til å smelte og renne av kaken. 

♥ Til melisglasuren må du prøve deg frem med mengde sitronsaft og melis til du får en passe og temmelig tykk melisglasur. Noe av sitronsaften kan byttes ut med vann hvis du ønsker mildere sitronsmak. 

♥ Kaken holder seg myk i mange dager bare den pakkes godt inn i plast. Kaken er helt super å fryse.

20 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.