
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere,
Ja, nå er jeg godt igang med å registere oppskrifter inn på den nye kategorien "Sunne oppskrifter" som dere nå finner øverst i menylinjen her på Det søte liv. Jeg vet at mange av dere ønsker dere sunnere alternativer til de vanlige kakene og dessertene, og selv om dette ikke er hovedfokuset her på Det søte liv, kommer det mer av dette her også - og da skal det også være lett å finne frem til disse oppskriftene! Husk at dere i tillegg også kan søke på kaker og desserter for allergikere (uten egg, uten mel og uten nøtter) i søkefeltet til venstre.
Dette er kjempemyke og gode scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.
Scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne!
Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl solsikkefrø
Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl sesamfrø
Fremgangsmåte:
Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en food processor. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en food processor.)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn.
Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg.
Ha i solsikkefrø til slutt.
Kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir sconesene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm).
Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg.
Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25-30 minutter. Sjekk at sconesene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl sconesene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
Deilige, nystekte scones - mettende, sunne og gode!
Tips:
♥ Du må regne med at scones har en litt annen konsistens enn rundstykker. Sconesene blir "løsere" og litt mer smuldrete i konsistensen. Smaker aller best nystekte. Scones er også fine å fryse.
Disse sconesene er gode til det meste av pålegg.
Gulost, tomater og krydderurter = min favoritt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1,5 dl fin sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 dl kulturmelk
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl solsikkefrø
Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkefrø
♥ 0,5 dl sesamfrø
Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en food processor. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en food processor.)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir sconesene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25-30 minutter. Sjekk at sconesene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl sconesene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
♥ Du må regne med at scones har en litt annen konsistens enn rundstykker. Sconesene blir "løsere" og litt mer smuldrete i konsistensen. Smaker aller best nystekte. Scones er også fine å fryse.
6 comments