
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Apetina
Hei,
Denne delikate, deilige ostekaken lages raskt når du får lyst på noe godt i hverdagen. Bunnen er laget med havre og lyse rosiner, og selve ostekremen består av gresk yoghurt, vanilje og Apetina Kremost Lett Naturell som bare inneholder 4 % fett. Søter du med sukrinmelis, blir desserten søt selv om den er sukkerfri og dessuten kalorifattig (en porsjon inneholder kun 126 kcal). Server med moste bringebær.
Bon appétit!
Oppskriften gir 3 små, nydelige porsjoner.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann
Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.
Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.
Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.
Rør sammen bringebær og sukrinmelis.
Det gjøres kjapt med en gaffel.
Ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet.
Tips:
♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes.
♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no.
♥ Kos deg med en deilig dessert i hverdagen ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 ss rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
♥ 3 ss vann
Ostekrem:
♥ 80 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 100 g gresk yoghurt
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 3 ss sukrinmelis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 1 ss sukrinmelis
Ha havregryn, rosiner og vann i en blender og bland sammen. Tilsett litt mer vann hvis du synes blandingen blir for tørr.
Finn frem 3 små glass og fordel en spiseskje av havreblandingen i bunnen av hvert glass.
Bland ingrediensene til ostefyllet og fordel dette i glassene.
Rør sammen bringebær og sukrinmelis og ha en spiseskje rørte bringebær på toppen av ostefyllet.
♥ Jeg bruker helst lyse rosiner her (såkalte sultanarosiner), både fordi de er litt søtere og for å gjøre fargen på bunnen lysere og mer delikat. Får du ikke tak i dette, kan vanlige, mørke rosiner også brukes.
♥ Havregryn og rosiner gir en god og kalorifattig bunn til ostekaken. Vil du variere bunnen, kan du alternativt kjøre sammen 100 g cashewnøtter og et par dadler. Det gir litt flere kalorier, men blir veldig sunt, næringsrikt og kjempegod.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis og har null kalorier. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
2 comments