
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Apetina
Hei,
Det blir en litt sunnere gulrotkake på denne mandagen.
Dette er en lys og lett gulrotkake, som inneholder svært lite fett sammenlignet med andre gulrotkaker, både ved at det bare er en spiseskje olje i deigen og ved at ostekremen lages med Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4 % fett.
En saftig og deilig hverdagskake!
Ingredienser:
Gulrotkake:
♥ 3 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 450 finrevet gulrot
Ostekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett
♥ 90 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg, sukker og olje til lys og tykk eggedosis. Sikt hvetemelet sammen med natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggedosisen til du får en jevn og nokså fast deig. Vend inn finrevet gulrot og rør så deigen blir luftig og godt blandet.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (se tips). Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Pisk kremosten sammen med smør, melis og vaniljesukker til en luftig ostekrem.
Ha ostekremen på den kalde kaken og smør den utover.
Pynt eventuelt kaken ved å lage mønster i ostekremen med en gaffel.
Kaken er klar til å serveres!
Kjempesaftig gulrotkake!
Ingen skulle tro at denne gulrotkaken er nærmest fettfri!
Tips:
♥ Det er viktig at gulrotkaken er helt kald før du har på ostekremen, ellers kommer ostekremen til å smelte.
♥ Gulrotkaken er fin å fryse også med ostekrem.
♥ For mer inspirasjon og oppskrifter, se Apetina.com.
Denne gulrotkaken kan du unne deg med god samvittighet!
Yum! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gulrotkake:
♥ 3 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 450 finrevet gulrot
Ostekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett
♥ 90 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Pisk egg, sukker og olje til lys og tykk eggedosis. Sikt hvetemelet sammen med natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre inn i eggedosisen til du får en jevn og nokså fast deig. Vend inn finrevet gulrot og rør så deigen blir luftig og godt blandet.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (se tips). Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.
Pisk kremosten sammen med smør, melis og vaniljesukker til en luftig ostekrem.
Ha ostekremen på den kalde kaken og smør den utover. Pynt eventuelt kaken ved å lage mønster i ostekremen med en gaffel.
♥ Det er viktig at gulrotkaken er helt kald før du har på ostekremen, ellers kommer ostekremen til å smelte.
♥ Gulrotkaken er fin å fryse også med ostekrem.
13 comments