Add new comment

Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)


Hei,

Her skal du få oppskriften på mine favorittrundstykker for tiden! 

Disse rundstykkene er superlette å lage, de er sunne og næringsrike og så metter de lenge.

 

 

Du trenger veldig få ingredienser, og hovedbasen består av egg, cottage cheese og havregryn. De lages med bakepulver og ikke gjær, så du trenger ingen tid til heving av deigen.

Rundstykkene blir kompakte, men likevel veldig myke og kjempegode! 

 

 

Anbefales virkelig!  Oppskriften gir 8 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø


Fremgangsmåte:

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.

♥ Se også Proteinrundstykker med kremost og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø, som er variasjoner av denne oppskriften.

 

 

Disse rundstykkene er gode til alle typer pålegg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Hvis du synes at rundstykkene flyter for mye utover under stekingen, kan det hjelpe å la deigen stå og svelle i 15-30 minutter før du former og steker rundstykkene.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

50 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.