
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Disse bananmuffinsene er bare utrolig gode!
Server dem varme, slik at Nutellafyllet inni muffinsene er bløtt og og deilig.
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør
Fyll:
♥ 2 dl Nutella
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.
Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.
Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Sett papirformer i et muffinsbrett.
Fyll muffinsformene halvfulle med deig.
Legg på en stor teskje Nutella.
Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Ikke noe er som duften av nystekte bananmuffins!
Særlig når de er fylt med varm Nutella ♥
Tips:
♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.
♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det.
♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.
♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør
Fyll:
♥ 2 dl Nutella
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.
Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.
Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Sett papirformer i et muffinsbrett.
Fyll muffinsformene halvfulle med deig. Legg på en stor teskje Nutella. Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.
♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det.
♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.
♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen.
3 comments