Add new comment

Bananmuffins med Nutella


Disse bananmuffinsene er bare utrolig gode!

 

 

Server dem varme, slik at Nutellafyllet inni muffinsene er bløtt og og deilig.

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør

Fyll:
♥ 2 dl Nutella

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn


Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.

Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Sett papirformer i et muffinsbrett.

Fyll muffinsformene halvfulle med deig.

Legg på en stor teskje Nutella.

Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Ikke noe er som duften av nystekte bananmuffins! 

 


Særlig når de er fylt med varm Nutella  ♥

 


Tips:

♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.

♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det. 

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.

♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen. 

 

 

Kos deg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Bananmuffins med Nutella
Ingredienser

♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør

Fyll:
♥ 2 dl Nutella

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.

Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Sett papirformer i et muffinsbrett.

Fyll muffinsformene halvfulle med deig. Legg på en stor teskje Nutella. Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.

♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det. 

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.

♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen. 

3 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.