
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her kommer et tips om en deilig langpannekake med smak av krydder, kaffe og sjokolade, som passer godt til kalde vinterdager.
Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking! Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: Malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik. Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade.
Del kaken opp i firkanter.
Herlig å sette frem et fat med slike smakfulle kakestykker!
Og veldig herlig å forsyne seg
Tips:
♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura.
♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.
♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat.
Nam, så godt!
Ha en fortsatt fin helg, folkens!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade
Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade. Del kaken opp i firkanter.
♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura.
♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.
♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat.
5 comments