
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Apetina
Hei!
Lyst på en fristende sjokoladekake midt i uka?
Da burde du prøve denne saftige sjokoladekaken med DEN gode sjokoladekremen!
Og att på til inneholder denne sjokoladekaken mindre fett enn de fleste andre sjokoladekaker. Det er ikke noe smør i kakebunnen, bare lettrømme og sjokolade. I den deilige sjokoladekremen er over halvparten av smøret byttet ut med Apetina Kremost Lett Naturell med bare 4 % fett.
Og dermed kan du unne deg et dekadent stykke sjokoladekake på en helt vanlig ukedag!
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 100 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
Sjokoladekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 90 g smør
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 4 dl melis
Pynt:
♥ 50 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker lett sammen (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen, og deretter bakepulver og kakao. Bland inn hvetemelet. Hakk den mørke sjokoladen i små biter og vend dette inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Hvis kaken har hevet seg ujevnt under stekingen, kan du jevne til toppen av kaken så den er helt flat.
Del kakebunnen deretter i to på midten.
Pisk kremost sammen med smør, kakaopulver og melis til en luftig sjokoladekrem.
Smør et lag sjokoladekrem mellom kakebunnene.
Legg på den andre kakebunnen.
Fordel resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Høvle sjokoladen (dette går kjapt med en potetskreller, men husk at sjokoladen bør være romtemperert og ikke for hard).
Pynt kaken med høvlet, mørk sjokolade.
Forsyn deg med et stykke nydelig sjokoladekake!
Tips:
♥ Det er viktig at sjokoladekaken er helt kald før du fyller den med sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.
♥ Sjokoladekaken er fin å fryse også med sjokoladekremen.
♥ For mer inspirasjon og oppskrifter, se Apetina.no.
Fikk du også lyst på sjokoladekake...?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 100 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
Sjokoladekrem:
♥ 150 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 90 g smør
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 4 dl melis
Pynt:
♥ 50 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
Pisk egg og sukker lett sammen (du trenger ikke å piske eggedosis). Visp inn rømmen, og deretter bakepulver og kakao. Bland inn hvetemelet. Hakk den mørke sjokoladen i små biter og vend dette inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Hvis kaken har hevet seg ujevnt under stekingen, kan du jevne til toppen av kaken så den er helt flat. Del kakebunnen deretter i to på midten.
Pisk kremost sammen med smør, kakaopulver og melis til en luftig sjokoladekrem. Smør et lag sjokoladekrem mellom kakebunnene. Fordel resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt kaken med høvlet, mørk sjokolade.
♥ Det er viktig at sjokoladekaken er helt kald før du fyller den med sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.
♥ Sjokoladekaken er fin å fryse også med sjokoladekremen.
3 comments