 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Hei dere! 
Så er det helg igjen.. Jeg reiser på en liten, koselig helgetur til Tromsø i morgen kveld, og når jeg er tilbake i Oslo, har det faktisk blitt ... mai! Deilig at det endelig er vår! :)
Her kommer en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

Kokosflak som jeg har pyntet kaken med, får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.
Denne kaken er perfekt til vårens kommende festlige anledninger!

Ingredienser:
Kokoskake
	♥ 100 g smør
	♥ 175 g sukker
	♥ 2 store egg
	♥ 1 ts vaniljeekstrakt
	♥ 1 ts bakepulver
	♥ 0,5 ts natron
	♥ 1,5 dl kulturmelk
	♥ 175 g hvetemel
	♥ 50 g kokos
Sitronkrem:
	♥ 2 eggeplommer
	♥ 75 g sukker
	♥ 0,5 dl sitronsaft
	♥ 1 ss finrevet sitronskall
	♥ 50 g smør
Marengskrem:
	♥ 2 eggehviter
	♥ 3 dl sukker
	♥ 0,5 dl kaldt vann
	♥ 1 ss lys sirup
	♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
	♥ 2 dl kokosflak
Fremgangsmåte:
Sitronkrem:
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.
	Kokoskake:
Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.




	Marengskrem:
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

Fordel marengskremen over hele kaken.

Pynt ved å drysse over kokosflak.

Lekker kake!

Tips:
♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok.
♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.
♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen.

Klar for litt kaffe og kake i helgen? :)

	Jeg synes du bør unne deg en smak av denne deilige kaken her... 

Nam nam!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
	 
 

Kokoskake
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos
Sitronkrem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 1 ss finrevet sitronskall
♥ 50 g smør
Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 2 dl kokosflak
Sitronkrem:
	Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
	Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.
Kokoskake:
	Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.
Marengskrem:
	Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.
Fordel marengskremen over hele kaken og pynt ved å drysse over kokosflak.
♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok.
♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.
♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen.
4 comments