Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Det er tid for sommeravslutninger, og da er det kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne, som både er lett å få til og rask å lage.
Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel.
En favoritt blant store og små!

Oppskriften er til stor langpanne.

Perfekt å ta med til sommeravslutninger og alle andre slags anledninger!

Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk
Pynt:
♥ 0,5 dl kokos
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle.

Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.

Yummy sjokoladekrem! *heart*

Bre sjokoladekremen over kaken.


Jeg bruker en bred smørekniv for å få sjokoladekremen jevnt utover.

Dryss over kokos før sjokoladekremen tørker, slik at kokosen fester seg til sjokoladekremen.

En stor og fristende sjokoladekake med kokosstrø er alltid populært!

Skjær kaken i firkanter.

Dette er en slik kake som alle liker og som ALLE kan få til å bake! :)

Tips:
♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse!

Jeg tar en bit jeg....

Å nam! Denne kaken er jammen meg god! *yum*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk
Pynt:
♥ 0,5 dl kokos
Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse!
36 comments