Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Bakeren og kokken
Hei!
Tid for helg, sommer og norske jordbær!
Dette må vi utnytte til fulle! :)

Her kommer en aldeles herlig kake med bløt sjokoladebrownie i bunnen og luftig jordbærmousse på toppen.
Jeg har laget lignende kake før (se Jordbærmoussekake på browniebunn og Jordbærmoussekake på sjokoladebunn).

Det spesielle jeg har gjort denne gangen er at jeg ikke har varmet opp jordbærene.
Jordbærmoussen er laget med friske, kaldmoste jordbær som gir ekstra god og ekte jordbærsmak på kaken.

Bedre sommerkake finnes ikke!

Til serveringen har jeg brukt en kjempefint stettfat og asjetter i serien "Emma" fra det populære, danske designmerket Stelton.

Dette er produkter som inngår i det store sommersalget som pågår i nettbutikken til Bakeren og kokken for tiden, og er nedsatt med henholdsvis 57% og 54%.
Til å kaldmose jordbærene har jeg brukt en superkraftig Bamix Stavmikser, som også er nedsatt med nesten 40%.

Kjempegode kjøp! *smile_chrome* *thumbs_up*
Men her altså oppskrift på denne deilige jordbærkaken:

Ingredienser:
Browniekake:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Jordbærmousse:
♥ 700 g friske, søte jordbær
♥ 100 g melis
♥ 3 plater gelatin
♥ 2 pk jordbærgelépulver
♥ 2 dl vann
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 300 g friske jordbær
Fremgangsmåte:
Brownieskake:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen og sett formen i kjøleskapet i et par timer. Du vil da se at kaken stivner og blir fastere (se tips).

Jordbærpynt langs kaken:
Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et kakefat og fest kakeringen rundt kaken. Pass på at ringen strammer godt rund kaken.

Del jordbær på midten og legg langsmed kanten av formen. Fest gjerne et lag konditorfolie langsmed innsiden av kanten av formen før du legger jordbærene inntil kanten, men det er ikke absolutt nødvendig.

Jordbærmousse:
Rens jordbærene. Del dem i biter og mos dem med en stavmikser.

Kjekt å ha en god stavmikser!

All den gode jordbærsmaken bevares når man kaldmoser bærene!

Bland jordbærmosen med melis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs også disse opp i jordbærgeléblandingen. Avkjøl blandingen litt og rør den så sammen med jordbærmosen (se tips).
Pisk kremfløten til krem og bland kremen godt med jordbærmosen (se tips).

La jordbærmoussen stå kaldt til den begynner å tykne litt. Rør i blandingen av og til.
Hell den så forsiktig over browniebunnen og sett fatet med kaken i kjøleskapet til jordbærmoussen har stivnet. Det tar minst 4 timer, men la gjerne kaken stå i kjøleskapet over natten.

Pynt:
Dagen etter løsnes kakeringen forsiktig fra kaken.

Dra av konditorfolien hvis du har brukt dette.

Herlig farge på denne kaken!

Pynt kaken med jordbær.

Hvem vil ha? :)
Tipper mange, så det er bare å finne frem de fine asjettene fra Stelton!

Når du skjærer opp kaken, vil du se hvor mørk og bløt browniekaken er.

Lett å la seg friste!

Jordbærmousse og bløt browniekake - kan det bli bedre?


Tips:
♥ Det er viktig at du lar browniekaken bli helt kald og fast før du tar den ut av formen, ellers vil den lett gå i stykker. Vil du være helt sikker, kan du la browniekaken stå i kjøleskapet over natten før du forsetter med å lage jordbærmoussen dagen etter. Kaken er da klar til servering dagen etter der igjen.
♥ For å unngå gelatintråder i jordbærmoussen, lønner det seg først å ha litt av jordbærmosen (ca 2 dl) i den flytende jordbærgeléen. Rør godt og ha så dette i bollen med resten av jordbærmosen.
♥ Den piskede kremen blandes inn helt til slutt. Det er viktig at jordbærmosen er kald slik at den piskede kremen ikke skiller seg. Visp gjerne med en stålvisp (ballongvisp) for å unngå hvite flekker i moussen. Jeg har brukt forholdsvis lite krem i denne kaken for at jordbærsmaken skal komme ekstra godt frem.

Jeg synes det er så fin og akkurat passe høyde på dette stettfatet fra Stelton.

Nå skal jeg sette meg ut i solen med et stykke jordbærkake!

Ses senere! *shades_smile*

*heart* *heart* *heart* *heart*

Browniekake:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Jordbærmousse:
♥ 700 g friske, søte jordbær
♥ 100 g melis
♥ 3 plater gelatin
♥ 2 pk jordbærgelépulver
♥ 2 dl vann
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 300 g friske jordbær
Brownieskake:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen og sett formen i kjøleskapet i et par timer. Du vil da se at kaken stivner og blir fastere (se tips).
Jordbærpynt langs kaken:
Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et kakefat og fest kakeringen rundt kaken. Pass på at ringen strammer godt rund kaken.
Del jordbær på midten og legg langsmed kanten av formen. Fest gjerne et lag konditorfolie langsmed innsiden av kanten av formen før du legger jordbærene inntil kanten, men det er ikke absolutt nødvendig.
Jordbærmousse:
Rens jordbærene. Del dem i biter og mos dem med en stavmikser. Bland jordbærmosen med melis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs også disse opp i jordbærgeléblandingen. Avkjøl blandingen litt og rør den så sammen med jordbærmosen (se tips).
Pisk kremfløten til krem og bland kremen godt med jordbærmosen (se tips).
La jordbærmoussen stå kaldt til den begynner å tykne litt. Rør i blandingen av og til. Hell den så forsiktig over browniebunnen og sett fatet med kaken i kjøleskapet til jordbærmoussen har stivnet. Det tar minst 4 timer, men la gjerne kaken stå i kjøleskapet over natten.
Pynt:
Dagen etter løsnes kakeringen forsiktig fra kaken. Dra av konditorfolien hvis du har brukt dette.
Pynt kaken med jordbær.
♥ Det er viktig at du lar browniekaken bli helt kald og fast før du tar den ut av formen, ellers vil den lett gå i stykker. Vil du være helt sikker, kan du la browniekaken stå i kjøleskapet over natten før du forsetter med å lage jordbærmoussen dagen etter. Kaken er da klar til servering dagen etter der igjen.
♥ For å unngå gelatintråder i jordbærmoussen, lønner det seg først å ha litt av jordbærmosen (ca 2 dl) i den flytende jordbærgeléen. Rør godt og ha så dette i bollen med resten av jordbærmosen.
♥ Den piskede kremen blandes inn helt til slutt. Det er viktig at jordbærmosen er kald slik at den piskede kremen ikke skiller seg. Visp gjerne med en stålvisp (ballongvisp) for å unngå hvite flekker i moussen. Jeg har brukt forholdsvis lite krem i denne kaken for at jordbærsmaken skal komme ekstra godt frem.
19 comments