Also available in: Norsk

Add new comment

Lapper med brunostkrem


Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!  

Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. "Brunostkrem" høres kanskje litt gammeldags ut, og som hentet rett ut fra bondelandet, men legg fordommer til side og prøv!

Dette er nemlig skikkelig godt!  :)

 

 

Ingredienser:

Lapper:
♥ 7 dl kefir eller kulturmelk
♥ 180 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts natron
♥ 500 g hvetemel

Brunostkrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ss kanel
♥ 150 g brunost (se tips)

Servering:
♥ 150 g brunost (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Lapper:

Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet.

 

 

Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

 

 

Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også.

Avkjøl lappene på rist.

 

 


Brunostkrem:

Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem.

 

 

Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

 

 

Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.

 

 

Skikkelig norsk tradisjonsmat!

 


 

Tips:

♥ Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

 

 

♥ Brunostkremen smaker også veldig godt på lefser og på vafler. 

 

 

 

Jo takk, jeg tar en til jeg...  *yum* 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lapper med brunostkrem
Ingredients

Lapper:
♥ 7 dl kefir eller kulturmelk
♥ 180 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts natron
♥ 500 g hvetemel

Brunostkrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ss kanel
♥ 150 g brunost (se tips)

Servering:
♥ 150 g brunost (se tips)

Instructions

Lapper:
Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet. Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.

Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.

Brunostkrem:
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.

Tips

♥ Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

♥ Brunostkremen smaker også veldig godt på lefser og på vafler. 

Cake category
Allergies and preferences

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.