Also available in: Norsk

Add new comment

Daddelmarsipan


Marsipan er jo så godt! Noe av det beste jeg vet faktisk! *yum* 

Du finner oppskrift på kjempegod Hjemmelaget marsipan fra før her på Det søte liv.

Denne gangen har jeg laget en kjempesunn og vegansk variant, som lages med KUN MANDLER OG DADLER!

 

 

Både konsistens og smak blir nydelig synes jeg!

 

 

Til fest kan du gjerne pynte med mørk sjokolade (og hakkede mandler og gullstøv :) ). 

 

 

Prinsippet for å lage daddelmarsipan er enormt enkelt. Bare ta dobbelt så mye mandler som dadler og kjør det sammen i en food processor.

Tilpass porsjonen etter hvor mye marsipan du ønsker å lage om gangen. Jeg synes denne porsjonen er passe stor til vanlig (og så er det jo så lettvint å lage mer senere): 

 

Ingredienser:

♥ 200 g mandler
♥ 100 g dadler (vekt uten stener)


Fremgangsmåte:

Ha mandler og dadler i en food processor med hakkekniv.

Kjør blandingen sammen helt til den blir jevn og bløt nok til at du kan klemme den sammen. 

Form marsipanen til kuler

 

 

.. eller marsipanbrød.

 

 

Du får lekre marsipanbrød hvis du legger dem på bakepapir og pensler dem med smeltet sjokolade (du kan også dyppe kulene i smeltet sjokolade).

Jeg drysset også over hakkede mandler og gullstøv (se tips).

 

 

La sjokoladen stivne og bruk en kniv til å skjære bort overflødig sjokolade.

 

 

Lekker konfektmarsipan!

 

 

Tips:

♥ Jeg har her ikke skåldet mandlene som gjør at marsipanen får en mørkere farge. Det er såklart ikke noe i veien for å bruke skåldede mandler i stedet.

♥ Jeg har testet å lage daddelmarsipan med ferdigkjøpt mandelmel og brukte da 300 g mandelmel til 100 g bløte dadler. Hvis du ser nøye på bildene, ser du at kulene er litt grovere og er laget med hele mandler, mens marsipanbrødene er litt finere og er laget med mandelmel. 

♥ Jeg bruker store, bløte dadler. Hvis dine er tørre, kan det hjelpe å bløtlegge dem en kort stund i kokende vann.

♥ Noen liker å tilsette litt agavesirup, men personlig synes jeg det ikke trengs noe søtning utover dadlene. 

♥ Marsipanmassen skal ha såpass bløt konsistens at den er fin å forme, men uten å være klissete. Du kan justere konsistensen ved å tilsette litt mer dadler hvis marsipanen er for tørr, eller tilsette mer malte mandler hvis marsipanmassen er for bløt. 

♥ Daddelmarsipan har lang og god holdbarhet. Jeg har pakket marsipanen godt inn (først i bakepapir og deretter i aluminiumsfolie) og oppbevart i kjøleskapet, og da var den like god også etter en måned.

♥ Det er vanskelig å si hvor mange marsipanbiter du får av oppskriften, for det kommer jo selvfølgelig an på hvor store figurer du lager, men et tips er at jeg lagde lagde dobbel porsjon her for å kunne forme både marsipankulene (laget med hele, uskåldede mandler) og marsipanbrød (laget med mandelmel). 

♥ Gullstøvet jeg har pyntet med er gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar (fås kjøpt hos flere av butikkene til Meny og Bunnpris). 

 

 

Yummy, sunn marsipan - som er et veldig godt alternativ til de som ønsker konfekt som både er glutenfri, sukkerfri, melkefri og eggfri. 

 

 

Men daddelmarsipan er også et kjekt supplement til sånne som meg, som har kakebordet fullt av vanlige kaker og konfekt som jeg nyter med god samvittighet, men som likevel setter pris på en sunnere variant innimellom.  

 ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Daddelmarsipan
Ingredients

♥ 200 g mandler
♥ 100 g dadler (vekt uten stener)

Instructions

Ha mandler og dadler i en food processor med hakkekniv.

Kjør blandingen sammen helt til den blir jevn og bløt nok til at du kan klemme den sammen. 

Form marsipanen til kuler eller marsipanbrød.

Du får lekre marsipanbrød hvis du pensler dem med smeltet sjokolade og drysser over hakkede mandler og gullstøv.

Tips

♥ Jeg har her ikke skåldet mandlene som gjør at marsipanen får en mørkere farge. Det er såklart ikke noe i veien for å bruke skåldede mandler i stedet.

♥ Jeg har testet å lage daddelmarsipan med ferdigkjøpt mandelmel og brukte da 300 g mandelmel til 100 g bløte dadler. Hvis du ser nøye på bildene, ser du at kulene er litt grovere og er laget med hele mandler, mens marsipanbrødene er litt finere og er laget med mandelmel.  

♥ Jeg bruker store, bløte dadler. Hvis dine er tørre, kan det hjelpe å bløtlegge dem en kort stund i kokende vann.

♥ Noen liker å tilsette litt agavesirup, men personlig synes jeg det ikke trengs noe søtning utover dadlene. 

♥ Marsipanmassen skal ha såpass bløt konsistens at den er fin å forme, men uten å være klissete. Du kan justere konsistensen ved å tilsette litt mer dadler hvis marsipanen er for tørr, eller tilsette mer malte mandler hvis marsipanmassen er for bløt. 

♥ Daddelmarsipan har lang og god holdbarhet. Jeg har pakket marsipanen godt inn (først i bakepapir og deretter i aluminiumsfolie) og oppbevart i kjøleskapet, og da var den like god også etter en måned.

♥ Det er vanskelig å si hvor mange marsipanbiter du får av oppskriften, for det kommer jo selvfølgelig an på hvor store figurer du lager, men et tips er at jeg lagde lagde dobbel porsjon her for å kunne forme både marsipankulene (laget med hele, uskåldede mandler) og marsipanbrød (laget med mandelmel). 

♥ Gullstøvet jeg har pyntet med er gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar (fås kjøpt hos flere av butikkene til Meny og Bunnpris). 

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.