Add new comment

Panna cotta med kanel og gløgg-gelé


Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet! 

Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg.

 

 

Dette blir en nydelig juledessert!

 



Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.


Ingredienser:

Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin

Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 


 


Gløgg-gelé:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen.

La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene. 

Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner. 
 

 

Tips:

♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider. 

 

 

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

 

 

Det blir skikkelig godt med gløgg-geléen! 

 

 

Supert desserttips til julen! Thumbs up Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med kanel og gløgg-gelé
Ingredienser

Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin

Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Gløgg-gelé:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen. La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene. 

Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner. 

Tips

♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider. 

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.