
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet!
Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg.
Dette blir en nydelig juledessert!
Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin
Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann
Fremgangsmåte:
Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Gløgg-gelé:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen.
La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene.
Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner.
Tips:
♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider.
♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering.
Det blir skikkelig godt med gløgg-geléen!
Supert desserttips til julen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin
Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann
Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Gløgg-gelé:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen. La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene.
Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner.
♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider.
♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering.
7 comments