
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Risboller er en favoritt til jul! Jeg vet imidlertid at mange liker best å lage Risboller uten delfiafett.
Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.
Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen!
Ingredienser:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 400 g kokesjokolade (lys eller mørk)
♥ 260 g puffet ris (1 pose)
Fremgangsmåte:
Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.
Ha bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt sammen med en slikkepott og glatt til overflaten.
Sett langpannen kjølig i et par timer (eller over natten) slik at sjokoladen stivner.
Løft deretter kaken ut av langpannen.
Skjær opp kaken i firkanter.
Vips har du mange digge riskaker!
Godt likt av både store og små!
Tips:
♥ Det er viktig å røre godt rundt når du har i puffet ris. Sjokoladeblandingen har en tendens til å legge seg nederst i kjelen, så løft opp godt fra undersiden når du rører slik at du får blandet risen jevnt med sjokoladen.
♥ Press rissjokoladen tett sammen i langpannen så du unngår luftbobler i riskakene.
♥ Når du skjærer kaken i firkanter, lønner det seg å bruke en god kniv og sage forsiktig. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.
♥ Riskakene har lang holdbarhet. Oppbevar riskakene kjølig så kakene ikke blir klissete, gjerne i en stor kakeboks med matpapir mellom lagene.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke denne oppskriften til å forme tradisjonelle, runde riskaker i stedet. Sett dem da på bakepapir (eller i muffinsformer) og avkjøl til de stivner, før du har dem i en boks.
Kjekt med det som er enkelt!
Og godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ 100 g melis
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 400 g kokesjokolade (lys eller mørk)
♥ 260 g puffet ris (1 pose)
Varm opp fløte, smør, melis og vaniljesukker i en stor kjele til smøret har smeltet og blandingen er rykende varm.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha puffet ris i kjelen og rør skikkelig godt rundt slik at risen blir mest mulig jevnt dekket av sjokoladeblandingen.
Ha bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Ha risblandingen jevnt utover i langpannen. Press blandingen godt sammen med en slikkepott og glatt til overflaten.
Sett langpannen kjølig i et par timer (eller over natten) slik at sjokoladen stivner.
Løft deretter kaken ut av langpannen.
Skjær opp kaken i firkanter.
♥ Det er viktig å røre godt rundt når du har i puffet ris. Sjokoladeblandingen har en tendens til å legge seg nederst i kjelen, så løft opp godt fra undersiden når du rører slik at du får blandet risen jevnt med sjokoladen.
♥ Press rissjokoladen tett sammen i langpannen så du unngår luftbobler i riskakene.
♥ Når du skjærer kaken i firkanter, lønner det seg å bruke en god kniv og sage forsiktig. Går riskakene litt i stykker i kantene, kan du bare presse dem sammen igjen.
♥ Riskakene har lang holdbarhet. Oppbevar riskakene kjølig så kakene ikke blir klissete, gjerne i en stor kakeboks med matpapir mellom lagene.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke denne oppskriften til å forme tradisjonelle, runde riskaker i stedet. Sett dem da på bakepapir (eller i muffinsformer) og avkjøl til de stivner, før du har dem i en boks.
10 comments