
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Julen er over, men ikke tiden for småkaker!
Dette er kjempegode småkaker som gjør hverdagen bedre!
Oppskriften gir ca. 50 stk.
Ingredienser:
♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.
Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg.
Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.
Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.
Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.
Avkjøl på rist.
Tips:
♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.
♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen.
♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)
Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.
Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg.
Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.
Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.
Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.
Avkjøl på rist.
♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.
♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen.
♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.
5 comments