Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst!

En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

Oppskriften gir ca. 20 stk.

Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker.
Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)
Etterhev bollene i 45 minutter.
Pensle over bollene med sammenvispet egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Vaniljebollene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er varme.

Hvem liker vel ikke nybakte hveteboller med vaniljesmak...? *yum*

Tips:
♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes.
♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl.
♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse!
♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

Kos deg! *heart*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker.
Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)
Etterhev bollene i 45 minutter.
Pensle over bollene med sammenvispet egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes.
♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl.
♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse!
♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.
11 comments