Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Oh my god - disse rundstykkene er gode!
Og hvorfor spise kjedelig brødmat når man kan spise hjemmebakte rundstykker med parmesan og urter... *yum*
Oppskriften gir 15 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)
Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø
Fremgangsmåte:
Urteolje:
Start gjerne med å lage klart urteoljen:

Rens de ferske urtene.

Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.
Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.
Rundstykker:
Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.
Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.
Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Lag rundstykker med kjempegod smak!

Tips:
♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen ;) ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.
♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern.

♥ Rundstykkene er fine å fryse.
♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter.

Verken parmesanosten eller urtene er spesielt synlige i de ferdige rundstykkene, men de gjør sitt til at rundstykkene blir ekstra gode.

Kos deg! *heart*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)
Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø
Urteolje:
Start gjerne med å lage klart urteoljen:
Rens de ferske urtene. Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.
Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.
Rundstykker:
Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.
Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.
Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen ;) ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.
♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern.
♥ Rundstykkene er fine å fryse.
♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter.
9 comments