Also available in: Norsk

Add new comment

Kladdkake med karamell og krønsj


Dette er en herlig sjokoladekake, som er kjempelettvint å lage!

Kaken er en bløt sjokoladekake som dekkes med peanøtter og klatter av karamellisert melk (“dulce de leche”). Karamellisert melk kan lages selv (se Hjemmelaget Dulce de leche), men det enkleste er å kjøpe dette ferdiglaget.

På toppen av kaken legges et lag med melkesjokolade som er blandet med sprø frokostblanding “Rice Krispies”.

 

 

Stilig og kjempegod kake!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell:
♥ 400 g karamellisert melk (dulce de leche)
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladekrønsj:
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 3 dl Rice Krispies frokostblanding

 

Fremgangsmåte:

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på store klatter karamellisert melk (dulce de leche). Dryss over peanøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

 

 

Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.

 

 

Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. 

 

 

Fordel dette på toppen av kaken.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.


Ååååå, denne kaken er så utrolig DIGG!

 

 

Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.

 

 


Tips:

♥ "Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3–4 timer (se nærmere beskrivelse i innlegget HER). Karamellisert melk fås som sagt kjøpt ferdig i de fleste matvarebutikkene. Jeg brukte denne varianten som kanskje ikke er så vanlig.

 

 

Jeg vet at også blant annet Tørsleffs selger karamellisert melk på hermetikkboks (1 boks er passe til denne oppskriften). 

 

♥ "Rice Krispies" er sprø riskorn som er en populær, amerikansk frokostblanding. Jeg har kjøpt dette produktet hos Coop Mega, men det finnes sikkert i flere norske matbutikker også. 

 

 

♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet, men la kaken stå fremme i romtemperatur i et par timer før servering så den får en god og bløt konsistens. 

 

Håper du ble fristet nå...!   *smile_chrome*  

 

 

 *yum*  *yum*  *yum* 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

 

Kladdkake med karamell og krønsj
Ingredients

Sjokoladekake:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell:
♥ 400 g karamellisert melk (dulce de leche)
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladekrønsj:
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 3 dl Rice Krispies frokostblanding

Instructions

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på store klatter karamellisert melk (dulce de leche). Dryss over peanøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.

Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.

Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.

Tips

♥ "Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3–4 timer (se nærmere beskrivelse i innlegget HER). Karamellisert melk fås som sagt kjøpt ferdig i de fleste matvarebutikkene. Jeg brukte denne varianten som kanskje ikke er så vanlig, men jeg vet at blant annet Tørsleffs selger karamellisert melk på hermetikkboks. 

♥ "Rice Krispies" er sprø riskorn som er en populær, amerikansk frokostblanding. Jeg har kjøpt dette produktet hos Coop Mega, men det finnes sikkert i flere norske matbutikker også. 

♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet, men la kaken stå fremme i romtemperatur i et par timer før servering så den får en god og bløt konsistens. 

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.