
Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Hei!
I sommermånedene vi har foran oss frister det med søte, friske jordbær. Aller best er det med norske jordbær, som er ekstra søte, saftige og røde tvers igjennom! ♥
Det er også nydelig å bake med jordbær. Her har jeg blandet masse små jordbærbiter i en deilig vaniljekake. Den ferdigstekte kaken dekkes med en silkemyk, hvit krem som er en blanding av ostekrem og fløtekrem. Kakebitene pyntes med friske jordbær og blir kjempesøte.
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 dl rømme
♥ 1 dl melk
♥ 300 g friske jordbær
Krem:
♥ 150 g kremost
♥ 3 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 250 g friske jordbær
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter (dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen).
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken.
Del kaken i firkanter.
Pynt hver kakebit med jordbær.
Skikkelig deilig sommerkake!
Tips:
♥ Kaken bør pyntes med krem og jordbær på serveringsdagen. Selve kaken er fin å fryse, men siden den hvite kremen inneholder pisket kremfløte, anbefaler jeg å ikke fryse kaken med kremen på.
Et deilig, lite kakestykke fra meg til deg ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 dl rømme
♥ 1 dl melk
♥ 300 g friske jordbær
Krem:
♥ 150 g kremost
♥ 3 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 250 g friske jordbær
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter (dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen).
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken.
Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
♥ Kaken bør pyntes med krem og jordbær på serveringsdagen. Selve kaken er fin å fryse, men siden den hvite kremen inneholder pisket kremfløte, anbefaler jeg å ikke fryse kaken med kremen på.
6 comments