
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Åååå, dette er bare en så utrolig DIGG sjokoladekake!
Jeg har flere lignende langpannekaker her på Det søte liv fra før av, men ikke kombinasjon med denne eksepsjonelt deilige sjokoladekremen.
Vi snakker her mørk, supersaftig sjokoladekake med MASSE lys, bløt sjokoladekrem!
Himmelsk godt!
Oppskriften er til stor langpanne.
Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 5 egg
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 9,5 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp til blandingen blir klumpfri. Ta kjelen av platen og avkjøl i noen minutter.
Finn frem en stor bakebolle. Ha sukker, egg, rømme og sjokoladesmøret i bollen. Rør godt (jeg bruker håndmikser til dette).
Tilsett deretter de tørre ingrediensene: natron, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland til deigen blir helt jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lys kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp inn egget.
Ha melis i en bakebolle. Tilsett kremost og sjokoladeblandingen. Visp med håndmikser til en jevn, tykk krem.
Bre sjokoladekremen over kaken i et tykt lag.
Del kaken i firkanter.
Supersmooth og deilig sjokoladekake!
Tips:
♥ Det er nokså mye sukker i oppskriften. Jeg synes det gir deilig kake (og det er heller ikke såååå mye sukker med tanke på hvor stor kake dette er), men du kan fint redusere noe på sukkeret (til f eks 7 dl) hvis du foretrekker det.
♥ Kakestykkene kan fryses. Siden det er så mye sjokoladekrem på kakestykkene, kan det lønne seg å sette kakestykkene i en boks eller lignende i fryseren.
♥ For lignende sjokoladekaker i langpanne, men med annen sjokoladekrem, se for eksempel Texas sjokoladekake, Gjennombløt sjokoladekake, Barnehagens beste sjokoladekake, Kjelesjokoladekake og Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur.
Ha en fortsatt finfin helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakaopulver
♥ 5 egg
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 9,5 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 egg
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp til blandingen blir klumpfri. Ta kjelen av platen og avkjøl i noen minutter.
Finn frem en stor bakebolle. Ha sukker, egg, rømme og sjokoladesmøret i bollen. Rør godt (jeg bruker håndmikser til dette).
Tilsett deretter de tørre ingrediensene: natron, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland til deigen blir helt jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret til glasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lys kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp inn egget.
Ha melis i en bakebolle. Tilsett kremost og sjokoladeblandingen. Visp med håndmikser til en jevn, tykk krem.
Bre sjokoladekremen over kaken i et tykt lag.
Del kaken i firkanter.
♥ Det er nokså mye sukker i oppskriften. Jeg synes det gir deilig kake (og det er heller ikke såååå mye sukker med tanke på hvor stor kake dette er), men du kan fint redusere noe på sukkeret (til f eks 7 dl) hvis du foretrekker det.
♥ Kakestykkene kan fryses. Siden det er så mye sjokoladekrem på kakestykkene, kan det lønne seg å sette kakestykkene i en boks eller lignende i fryseren.
35 comments