
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Snart er det helg, og jeg har hentet frem en av mine sjokoladekakefavoritter!
Dette er en sånn sjokoladekake som alle liker og som alltid blir vellykket!
Jeg er sikker på at du også kommer til å like denne kaken. Trust me! 😉
Jeg har her sprøytet sjokoladekremen på toppen av kaken som en blomst, men du kan like gjerne smøre sjokoladekremen over kaken på vanlig måte.
Sjokoladekaken blir veldig saftig og god.
Sjokoladekremen lages med ekte kokesjokolade og litt kaffe, som gir skikkelig god smak!
🤩
Ingredienser:
Sjokoladekakebunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen).
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 3 bunner (se tips).
Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.
Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.
Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.
Verdens beste sjokoladekrem!
Fordel sjokoladekrem mellom begge kakebunnene.
Smør sjokoladekrem over hele kaken.
Pynt kaken ved å sprøyte ut resten av sjokoladkremen og drysse over sjokoladestrøssel.
Voilà!
Suverent herlig sjokoladekake!
Tips:
♥ Det kan være lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet over natten. Husk da å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Når kaken står kjølig noen timer, blir den fastere og lettere å dele i fine bunner.
♥ Denne kaken holder seg god i kjøleskapet i flere dager. Ha plast rundt den også når den er fylt med krem, så den holder seg fersk. Sjokoladekakefavoritten er også helt super å fryse.
♥ Kaken smaker best romtemperert slik at sjokoladekremen er helt myk, så la kaken stå på bordet i noen timer før servering dersom du har hatt den i kjøleskapet.
Hvis du vil pynte kaken på den måten jeg har gjort her, gjør du følgende:
Fyll først kaken med sjokoladekrem og smør et lag sjokoladekrem jevnt over hele kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tipp.
Sprøyt dotter på toppen av kaken i en sirkel rundt ytterkanten.
Bruk baksiden av en spiseskje og press den ned på midten av hver dott og dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken.
Gjenta rundt hele kaken.
Sprøyt en ny sirkel med runde dotter.
Bruk igjen baksiden av spiseskjeen til å dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken.
Sprøyt små dotter i miden av blomsten.
Dryss sjokoladestrøssel på blomsterbladene.
Ferdig!
Ekstra lekker sjokoladekake med noen enkle grep!
Oh yes!! 😍
Kos deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekakebunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 ss kakaopulver
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Sjokoladekake:
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 3 bunner (se tips).
Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.
Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.
Fordel sjokoladekrem mellom begge kakebunnene og ha resten over hele kaken. Pynt med sjokoladestrøssel.
♥ Det kan være lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet over natten. Husk da å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Når kaken står kjølig noen timer, blir den fastere og lettere å dele i fine bunner.
♥ Denne kaken holder seg god i kjøleskapet i flere dager. Ha plast rundt den også når den er fylt med krem, så den holder seg fersk. Sjokoladekakefavoritten er også helt super å fryse.
♥ Kaken smaker best romtemperert slik at sjokoladekremen er helt myk, så la kaken stå på bordet i noen timer før servering dersom du har hatt den i kjøleskapet.
Hvis du vil pynte kaken på den måten jeg har gjort her, gjør du følgende:
Fyll først kaken med sjokoladekrem og smør et lag sjokoladekrem jevnt over hele kaken.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt dotter på toppen av kaken i en sirkel rundt ytterkanten. Bruk baksiden av en spiseskje og press den ned på midten av hver dott og dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken.
Sprøyt en ny sirkel med runde dotter og bruk igjen baksiden av spiseskjeen til å dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken.
Sprøyt små dotter i miden av blomsten.
Dryss sjokoladestrøssel på blomsterbladene.
59 comments