Add new comment

Pepperkake i langpanne med ostekrem


Deilig, lettlaget langpannekake med kjempegod pepperkakesmak!

Pyntes med melisdryss eller en nydelig ostekrem.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

 

 

Pynt etter ønske.

 

 

Jeg fant disse søte stjernene laget av hvit sjokolade som jeg pyntet med. 

Del kaken i firkanter.

Noen kakebiter drysset jeg litt kanel på. 

 

 

Myke kakebiter hører også til julen.

 

 

Tips:

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade og med kaneldryss.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem!

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

 

 

Kos deg! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkake i langpanne med ostekrem
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts ingefær
♥ 4 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 2 ts kardemomme
♥ 1 ts pepper
♥ 650 g hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir i en stor rørebolle. Tilsett smeltet smør, sukker, natron og krydder. Rør godt. Bland så i hvetemelet og rør til en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert smør luftig med kremost, vaniljesukker og melis.

Bre ostekremen over den avkjølte kaken. Pynt etter ønske og del kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for kefir kan du like gjerne bruke kulturmelk eller annen type surmelk. 

♥ Jeg har her pyntet kakestykkene med vakre, ferdigkjøpte stjerner som er laget av hvit sjokolade. 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem.

♥ Kaken er også god med bare et lett melisdryss. Se også Pepperkake i langpanne som er en nesten lik denne kaken, men som er dekket med melisglasur. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.