
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Mitt beste dessertminne fra oppveksten er når min indiske mamma satte en stor skål med vaniljeis overhelt av mango pulp på bordet (se Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream). Det skjedde stadig, enten det var selskap eller hverdag, og alltid til stor jubel!
Mango pulp er en mangopuré som brukes veldig mye i India, og som nå ENDELIG har begynt å dukke opp i norske matbutikker. Med mangopuréen kan du lage mange forskjellige desserter, drikke og kaker. Du finner mine oppskrifter med mango pulp samlet HER.
I helgen lagde jeg Panna cotta med mango pulp, og selvsagt visste jeg at dette kom til å bli supergodt!
Denne oppskriften gir 6 gode porsjoner (og 8 små). Det er bare å halvere oppskriften hvis du lage en mindre.
Ingredienser:
Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta
Mangopuré:
♥ 1 boks mangopuré (mango pulp, se tips)
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Før servering er det bare å ha mangopuréen rett fra boksen oppå panna cottaene!
Rett og slett en nydelig dessert!
Tips:
♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering.
♥ Jeg bruker denne boksen mangopuré fra Masala Magic, som fås kjøpt blant annet hos Kolonial.no, Meny og store Kiwi-butikker.
Du bruker omtrent halve boksen til denne desserten. Det du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet og for eksempel serveres som saus til vaniljeis.
Prøv dette du også, så er jeg nokså sikker på at du får en ny favoritt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Panna cotta:
♥ 9 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 ss vaniljepasta
Mangopuré:
♥ 1 boks mangopuré (mango pulp, se tips)
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.
Ha fløte, sukker og vanilje i en kjele Varm opp blandingen til kokepunktet og ta kjelene av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Avkjøl den varme fløten noe før den fordeles i 6 (eller glass eller dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Før servering er det bare å ha mangopuréen rett fra boksen oppå panna cottaene!
♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering.
♥ Jeg bruker denne boksen mangopuré, som fås kjøpt blant annet hos Kolonial.no, Meny og store Kiwi-butikker. Du bruker omtrent halve boksen til denne desserten. Det du får til overs kan oppbevares i kjøleskapet og for eksempel serveres som saus til vaniljeis.
5 comments