
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Annonse: Nille
Hei dere!
Til 17. mai hører det med festkaker i rødt, hvitt og blått.
Her har du en fantastisk 17. mai-kake som blir et naturlig midtpunkt på kakebordet!
Kakefat, kakespade, champagneglass, lys, dekorblomster, flagg og servietter fra Nille
Kaken består av nydelige kakebunner laget av myk vaniljemarengs. Mellom lagene har jeg fylt opp med luftig melkesjokoladekrem og masse søte, røde og blå bær. Gi kaken et melisdryss til slutt, og så har du de riktige 17. mai-fargene på kaken!
Praktisk bakeutstyr og alt du trenger for å dekke et vakkert festbord til 17. mai finner du hos Nille!
Ingredienser:
Vaniljemarengskake:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak
Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade
Fyll og pynt:
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 150 g blåbær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Start gjerne kvelden i forveien med å steke kakebunnene og å forberede sjokoladefløten:
Vaniljemarengskake:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret forsiktig med en slikkepott.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over mandelflak.
Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 minutter.
Kakene vil heve seg mye under stekingen, men faller sammen igjen ved avkjøling. Løsne kakene fra kakeringene med en tynn, skarp kniv mens de fortsatt er varme slik at de holder seg flate på toppen når de synker sammen ved avkjøling.
Avkjøl kakebunnene i romtemperatur mens de fortsatt er i formene. Pakk dem deretter inn i hver sin plastpose og oppbevar kjølig til dagen etter.
Melkesjokoladekrem:
Forbered sjokoladefløten kvelden i forveien ved å først koke opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
La kjelen med sjokoladefløten stå tildekket i kjøleskapet til dagen etter.
Montering og pynting:
På serveringsdagen tas sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn og la den renne igjennom en sikt slik at alle små sjokoladeklumper fjernes.
Metallbolle og slikkepott fra Nille
Pisk opp sjokoladefløten med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, bløt, lys og deeeiilig melkesjokoladekrem…
Løsne kakebunnene forsiktig fra formene. Snu dem over på en tallerken for å dra av bakepapiret på undersiden.
Legg den ene kakebunnen på et fat og den andre over på en rist.
Fordel sjokoladekremen over kaken i et tykt lag.
Spatel og utrolig vakkert kakefat i glass fra Nille
Dekk med jordbærskiver, bringebær og blåbær.
Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bærene på toppen.
Sikt over melis til pynt.
Superfin, gullfarget tesil fra Nille som er super å bruke for å sikte melis på kaken.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Dekorblomster, flagg, kakefat og kakespade fra Nille.
Dette er virkelig en festlig kake som er enkel å lage!
Kakefat og kakespade fra Nille. I bakgrunnen vase, lysestaker og champagneglass fra Nille.
Det er skikkelig stas å dekke festbord til 17. mai!
Kakefat, kakespade, asjetter, champagneglass, hvite tøyservietter, serviettringer, papirservietter, telysholdere og fargede telys, 17. mai-bånd og dekorblomster fra Nille
Dette er en festkake med milde smaker av vanilje og melkesjokolade som alle liker – både store og små.
Bærene gir vakker farge og frisker opp smaken på kaken!
Mmmm…. nydelig!
Tips:
♥ Merk at kakebunnene vil blåse seg opp veldig under stekingen og deretter synke noe sammen igjen ved avkjøling. Dette er helt normalt. For å få en fin og flat fasong på kakebunnene, bør de løsnes fra kakeringen med en tynn, skarp kniv rett etter at de er tatt ut av ovnen og fortsatt er varme.
♥ Det er lurt å starte kvelden i forveien med både kakebunnene og sjokoladefløten. Kakebunnene blir litt fastere av å stå til dagen etter slik at de ikke går så lett i stykker når de tas ut av formene. Sjokoladefløten må stå kaldt i flere timer for at den skal kunne piskes opp til tykk melkesjokoladekrem.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den fylles med krem og bær. Melisen smelter litt oppå bærene, så gi kaken et ekstra lite dryss rett før kaken settes på kakebordet.
Det finnes utrolig mange flotte bakeprodukter hos Nille som jeg kan anbefale:
Praktiske bakeboller
Kjempefin spatel til å smøre krem jevnt over kaken.
Kakeformer med utrolig fine farger.
Kakeformene selges hos Nille i pakning med to springformer på 24 cm og 26 cm i diameter.
Jeg har kjøpt to slike pakninger og brukte de to formene på 24 cm til denne kaken.
Kakefatet med tilhørende asjetter ser eksklusivt og utrolig lekkert ut!
LOVE IT!
♥ ♥ ♥
Dersom du vil ta med deg kaken, kan den fraktes trygt i en praktisk kaketine som du finner hos Nille.
Kaketine fra Nille = favorittprodukt!
Hos Nille finner du dessuten alt du trenger for å pynte et vakkert 17. mai-bord i rødt, hvitt og blått!
Her er noen eksempler:
Elsker disse dekorblomstene som gir farge til bordet!
Hos Nille finner du kjempefine 17. mai-lys i mange varianter!
Nydelige teslysholdere og fargede lys fra Nille
Og masse sjokolade og godteri til den store festdagen!
Stilige, hjerteformede 17. mai-sjokolader ♥
Lyst til å ta med deg kaken ut i hagen?
Hos Nille finner du et stort utvalg av servietter og papptallerkener til 17. mai!
Av mine personlige favorittprodukter vil jeg særlig trekke frem:
♥ Kakefatet og tilhørende asjetter i glass (nydelig!)
♥ Kakeformer (24 cm og 26 cm) med farger
♥ Kaketine
♥ Gullfarget tesil
♥ Dekorblomster
♥ Flagg og 17. mai-lys i mange varianter
Da håper jeg du ble inspirert til å ta deg en tur innom Nille!
Og jeg kan anbefale deg å lage Vaniljemarengskake med melkesjokoladekrem til feiringen!
Skikkelig nydelig kake!
♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljemarengskake:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak
Melkesjokoladekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade
Fyll og pynt:
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 150 g blåbær
♥ melisdryss
Start gjerne kvelden i forveien med å steke kakebunnene og å forberede sjokoladefløten:
Vaniljemarengskake:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret forsiktig med en slikkepott.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over mandelflak.
Stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 minutter.
Kakene vil heve seg mye under stekingen, men faller sammen igjen ved avkjøling. Løsne kakene fra kakeringene med en tynn, skarp kniv mens de fortsatt er varme slik at de holder seg flate på toppen når de synker sammen ved avkjøling. Avkjøl kakebunnene i romtemperatur mens de fortsatt er i formene. Pakk dem deretter inn i hver sin plastpose og oppbevar kjølig til dagen etter.
Melkesjokoladekrem:
Forbered sjokoladefløten kvelden i forveien ved å først koke opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
La kjelen med sjokoladefløten stå tildekket i kjøleskapet til dagen etter.
Montering og pynting:
På serveringsdagen tas sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn og la den renne igjennom en sikt slik at alle små sjokoladeklumper fjernes. Pisk opp sjokoladefløten med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, bløt, lys og deilig melkesjokoladekrem.
Løsne kakebunnene forsiktig fra formene. Snu dem over på en tallerken for å dra av bakepapiret på undersiden.
Legg den ene kakebunnen på et fat og den andre over på en rist. Fordel sjokoladekremen over kaken i et tykt lag. Dekk med jordbærskiver, bringebær og blåbær. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av bærene på toppen. Sikt over melis til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ Merk at kakebunnene vil blåse seg opp veldig under stekingen og deretter synke noe sammen igjen ved avkjøling. Dette er helt normalt. For å få en fin og flat fasong på kakebunnene, bør de løsnes fra kakeringen med en tynn, skarp kniv rett etter at de er tatt ut av ovnen og fortsatt er varme.
♥ Det er lurt å starte kvelden i forveien med både kakebunnene og sjokoladefløten. Kakebunnene blir litt fastere av å stå til dagen etter slik at de ikke går så lett i stykker når de tas ut av formene. Sjokoladefløten må stå kaldt i flere timer for at den skal kunne piskes opp til tykk melkesjokoladekrem.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den fylles med krem og bær. Melisen smelter litt oppå bærene, så gi kaken et ekstra lite dryss rett før kaken settes på kakebordet.
15 comments