Add new comment

Konfektkake med melkesjokolade og jordbær

Nå i juli er jordbærene på sitt aller beste! 

Nyt dem sammen med en deilig konfektkake med melkesjokolade.

 

 

Dette er sååå godt! 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Glasur:

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.

La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen. 

Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.

 

 

Pynt kaken med friske jordbær før servering. 

 

 

Jordbær og sjokolade passer supergodt i lag! 

 

 

Denne konfektkake er deilig og bløt i midten...

 


Herlig sommerkake! 

 

 

Tips:

♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak. 

♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.

♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene. 

♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av. 

 

 


Se også Konfektkake med jordbær (som er samme kake som denne, men med mørk sjokolade i glasuren) og Konfektkake med sjokolade og jordbær (som også har jordbærbiter i selve kaken). Mange flere varianter av konfektkake finner du HER

 

Forførende og deilig kake! 

 

 

Mmmm.... 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Konfektkake med melkesjokolade og jordbær
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Glasur:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.

La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen. 

Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.

Pynt kaken med friske jordbær før servering. 

Tips

♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak. 

♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.

♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene. 

♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av. 

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.