
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Nå i juli er jordbærene på sitt aller beste!
Nyt dem sammen med en deilig konfektkake med melkesjokolade.
Dette er sååå godt!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade
Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
Fremgangsmåte:
Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Glasur:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.
La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen.
Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
Jordbær og sjokolade passer supergodt i lag!
Denne konfektkake er deilig og bløt i midten...
Herlig sommerkake!
Tips:
♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak.
♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.
♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene.
♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av.
Se også Konfektkake med jordbær (som er samme kake som denne, men med mørk sjokolade i glasuren) og Konfektkake med sjokolade og jordbær (som også har jordbærbiter i selve kaken). Mange flere varianter av konfektkake finner du HER.
Forførende og deilig kake!
Mmmm....
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade
Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Glasur:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.
La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen.
Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak.
♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.
♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene.
♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av.
10 comments