Add new comment

Yoghurtboller


Hei dere! 

Endelig er det fredag etter en begivenhetsrik uke. Blant annet åpnet forhåndssalget av signert julebok (se her), og jeg er virkelig overveldet over alle bestillingene som har rent inn på bare noen få dager. Veldig gøy! Smile

Over til dagens oppskrift. Det er jo ekstra koselig å bake noe godt når det er helg, og duftende gjærbakst er aldri et dumt valg. 

Det finnes mange gode bolleoppskrifter her på Det søte liv, og oppskriften på Yoghurtboller er intet unntak. Yoghurten setter ikke noe smak, men gjør at bollene blir ekstra myke og saftige.

 

 

Jeg har her laget Yoghurtboller uten rosiner, men er du glad i rosiner, er det bare å kna inn en stor og god neve før du triller ut bollene. 

 

 

Oppskriften gir ca. 20 boller. 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 dl yoghurt naturell (se tips)
♥ 1 kg hvetemel

Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 °C).

Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og kardemomme og yoghurten.

Ha så i hvetemelet og elt deigen godt til den blir smidig og fin. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Del deigen i 20 jevnstore emner. Trill hvert emne ut til runde boller som settes på bakepapirdekket stekeplate. 

Jeg har her satt dem alle på en og samme stekeplate slik at de eser inn i hverandre under stekingen, som gjør at bollene får myke kanter. Alternativt kan du fordele bollene på to bakepapirdekkede stekeplater. 

 

 

Etterhev bollene i 15 minutter.

Pensle over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Hvem vil ha nystekte boller?  Smile chrome  

 

 

Nystekte hveteboller er alltid populært, og disse er ekstra myke! 

 

 

Tips:

♥ I stedet for yoghurt naturell, kan du gjerne bruke yoghurt med smak, f eks vaniljesmak.

♥ Dersom du ønsker eggfrie boller, er det bare å sløyfe penslingen på toppen. De vil da ikke bli så gylne og blanke, men smaker like godt. 

♥ Dersom du liker rosinboller, kan du kna inn 2 dl rosiner i deigen før du triller ut bollene. 

♥ Yoghurtboller holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

 

 

Bak yoghurtboller du også, da vel!  

  Smile  

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Yoghurtboller
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 dl yoghurt naturell (se tips)
♥ 1 kg hvetemel

Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 °C).

Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og kardemomme og yoghurten.

Ha så i hvetemelet og elt deigen godt til den blir smidig og fin. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Del deigen i 20 jevnstore emner. Trill hvert emne ut til runde boller som settes på bakepapirdekket stekeplate. 

Jeg har her satt dem alle på en og samme stekeplate slik at de eser inn i hverandre under stekingen, som gjør at bollene får myke kanter. Alternativt kan du fordele bollene på to bakepapirdekkede stekeplater. 

Etterhev bollene i 15 minutter.

Pensle over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ I stedet for yoghurt naturell, kan du gjerne bruke yoghurt med smak, f eks vaniljesmak.

♥ Dersom du ønsker eggfrie boller, er det bare å sløyfe penslingen på toppen. De vil da ikke bli så gylne og blanke, men smaker like godt. 

♥ Dersom du liker rosineboller, kan du kna inn 2 dl rosiner i deigen før du triller ut bollene. 

♥ Yoghurtboller holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.