
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Endelig er det fredag etter en begivenhetsrik uke. Blant annet åpnet forhåndssalget av signert julebok (se her), og jeg er virkelig overveldet over alle bestillingene som har rent inn på bare noen få dager. Veldig gøy!
Over til dagens oppskrift. Det er jo ekstra koselig å bake noe godt når det er helg, og duftende gjærbakst er aldri et dumt valg.
Det finnes mange gode bolleoppskrifter her på Det søte liv, og oppskriften på Yoghurtboller er intet unntak. Yoghurten setter ikke noe smak, men gjør at bollene blir ekstra myke og saftige.
Jeg har her laget Yoghurtboller uten rosiner, men er du glad i rosiner, er det bare å kna inn en stor og god neve før du triller ut bollene.
Oppskriften gir ca. 20 boller.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 dl yoghurt naturell (se tips)
♥ 1 kg hvetemel
Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 °C).
Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og kardemomme og yoghurten.
Ha så i hvetemelet og elt deigen godt til den blir smidig og fin. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Del deigen i 20 jevnstore emner. Trill hvert emne ut til runde boller som settes på bakepapirdekket stekeplate.
Jeg har her satt dem alle på en og samme stekeplate slik at de eser inn i hverandre under stekingen, som gjør at bollene får myke kanter. Alternativt kan du fordele bollene på to bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 minutter.
Pensle over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Hvem vil ha nystekte boller?
Nystekte hveteboller er alltid populært, og disse er ekstra myke!
Tips:
♥ I stedet for yoghurt naturell, kan du gjerne bruke yoghurt med smak, f eks vaniljesmak.
♥ Dersom du ønsker eggfrie boller, er det bare å sløyfe penslingen på toppen. De vil da ikke bli så gylne og blanke, men smaker like godt.
♥ Dersom du liker rosinboller, kan du kna inn 2 dl rosiner i deigen før du triller ut bollene.
♥ Yoghurtboller holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse.
Bak yoghurtboller du også, da vel!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 4 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 dl yoghurt naturell (se tips)
♥ 1 kg hvetemel
Pensling (kan sløyfes):
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 °C).
Løs opp gjæren i smørmelken. Tilsett deretter sukker og kardemomme og yoghurten.
Ha så i hvetemelet og elt deigen godt til den blir smidig og fin. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.
Del deigen i 20 jevnstore emner. Trill hvert emne ut til runde boller som settes på bakepapirdekket stekeplate.
Jeg har her satt dem alle på en og samme stekeplate slik at de eser inn i hverandre under stekingen, som gjør at bollene får myke kanter. Alternativt kan du fordele bollene på to bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 minutter.
Pensle over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ I stedet for yoghurt naturell, kan du gjerne bruke yoghurt med smak, f eks vaniljesmak.
♥ Dersom du ønsker eggfrie boller, er det bare å sløyfe penslingen på toppen. De vil da ikke bli så gylne og blanke, men smaker like godt.
♥ Dersom du liker rosineboller, kan du kna inn 2 dl rosiner i deigen før du triller ut bollene.
♥ Yoghurtboller holder seg myke i et par dager dersom de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse.
13 comments