Also available in: Norsk

Add new comment

Håkonskaker (Heidesand)

Håkonskaker kalles også for Heidesand og kommer opprinnelig fra Tyskland.

Dette er fantastisk enkle og gode småkaker med marsipan.

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Deigen lages dagen før utbaking:

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen.

Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).

Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne.

Avkjøl kakene på rist.

 

 

Alltid kjekt med noen gode småkaker...  :)  

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan smelter ved steking.

♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen. 

♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift. 

 

Nyt lekre småkaker med marsipan til te- eller kaffekoppen. 

♥ Velbekomme! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Håkonskaker (Heidesand)
Ingredients

♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker

Instructions

Deigen lages dagen før utbaking:

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen. Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).

Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan kommer smelter ved steking.

♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen. 

♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift. 

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.