
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er supergode, myyyke og litt bolleaktige havrerundstykker!
Det er havregryn, olje, melk og sirup i deigen, som gjør disse rundstykkene så soft og nydelige.
Myke havrerundstykker gjør hverdagen så mye bedre. Prøv selv!
Oppskriften gir ca. 16 stk.
Ingredienser:
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje
Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)
Fremgangsmåte:
Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).
Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen i 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.
Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.
La rundstykkene etterheve i 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Jeg steker rundstykkene på samme plate selv om det blir litt trangt, for det at de vokser litt inn i hverandre ved steking gir digge, myke kanter.
Så herlig med nybakte, myke havrerundstykker!
Ost er mitt favorittpålegg, men alt av pålegg passer bra med disse rundstykkene her.
Tips:
♥ Salt kan ødelegge heve-egenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet.
♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen.
♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss.
♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse.
Dette er myke havrerundstykker som ikke er særlig grove, men det er likevel forskjell på disse og helt fine rundstykker.
Havrerundstykkene er populære til frokost eller i nisten hos store og små!
♥ Veldig gode, myke havrerundstykker! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje
Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)
Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).
Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.
Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.
La rundstykkene etterheve i 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Salt kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet.
♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen.
♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss.
♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse.
14 comments